aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΜπάντμιντον Κ-17: Τα αποτελέσματα του Εθνικού πρωταθλήματος

Μπάντμιντον Κ-17: Τα αποτελέσματα του Εθνικού πρωταθλήματος

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 12-13 Νοεμβρίου 2016 στο Γυμνάσιο στο Πλατύ Αγλατζιάς το Εθνικό Πρωτάθλημα Κάτω των 17 χρονών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν τα σωματεία ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ, Lefkosia Badminton Club, Μορφωτικός Έγκωμης, Αρίων Λευκωσίας, Πρόοδος Καϊμακλίου, Παρνασσός Στροβόλου, Άλπατρος ’83 και Ατρόμητος Γεροσκήπου, στις  κατηγορίες Μονό Αγοριών, Μονό Κοριτσιών, Διπλό Αγοριών, Διπλό Κοριτσιών και το Διπλό Μεικτό.

Τελικός Μονού Αγοριών: Κυρίαρχος ο Ορέστης Πίσσης

Στον τελικό του Μονού Αγοριών προκρίθηκαν ο Ορέστης Πίσσης του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου και ο Σάββας Χατζηπαντελή του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος και είχε αρκετή ένταση και πάθος αλλά πάντα σε αθλητοπρεπή πλαίσια. Ο αθλητής του σωματείου του Παρνασσού μπήκε δυνατά από την αρχή και δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντίπαλο του κατακτώντας τα δύο σετ και συνάμα τον τίτλο. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Χρίστος Μιχαήλ του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου και ο Γιώργος Ερωτοκρίτου του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ.

Τα σετ: 21‐14, 21‐16

Τελικός Μονού Κοριτσιών: «Χρυσή» η Ανναστασία Ζιντσίδου

Στον τελικό του Μονού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Αναστασία Ζιντσίδου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου και η Κλεοπάτρα Κχατάπ του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου.  Η Α. Ζιντσίδου πήρε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ κερδίζοντας με 21-12. Το δεύτερο σετ όμως ήταν αρκετά αμφίρροπο. Η Κ. Κχατάπ τα έδωσε όλα για να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα αλλά στο τέλος η αθλήτρια του σωματείου της Προόδου επικράτησε και πάλι με 21-18. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Ανδριάνα Δημητρίου του σωματείου Μορφωτικός Έγκωμης και η Ρεβέκκα Ευαγγέλου του σωματείου Άλμπατρος ‘83.

Τα σετ: 21‐12, 21‐18

Τελικός Διπλού Αγοριών: Άνετη επικράτηση για τους Ορέστη Πίσση και Χρίστο Μιχαήλ

Στον τελικό του Διπλού Αγοριών προκρίθηκαν οι Γιώργος Ερωτοκρίτου μαζί με τον Σάββα Χατζηπαντελή του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ και οι Ορέστης Πίσσης μαζί με τον Χρίστο Μιχαήλ του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου. Το δίδυμο Ο. Πίσση και Χρ. Μιχαήλ ένιωσε την πίεση των Σ. Χατζηπαντελή και Γ.Ερωτοκρίτου μόνο στο πρώτο σετ αλλά δεν ήταν αρκετή.

Οι αθλητές του σωματείου Παρνασσού κατάκτησαν και τα δύο σετ και συνάμα τον τίτλο. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Αντώνης Αδάμου μαζί με τον Χρίστο Χαϊλή του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ καθώς και ο Στέλιος Ιακώβου μαζί με τον Σταύρο Χατζηκωστή του σωματείου «Άλμπατρος» ’83.

Τα σετ: 21‐16, 21-5.

Τελικός Διπλού Κοριτσιών: Στο ψηλότερο βάθρο με ανατροπή οι Ζιντσίδου και Δημητρίου

Στον τελικό του Διπλού Κοριτσιών προκρίθηκαν η Ανδριάνα Δημητρίου του σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης μαζί με την Αναστασία Ζιντσίδου του σωματείου Πρόοδος Καϊμακλίου και η Κλεοπάτρα Κχατάπ μαζί με την Ιωάννα Πίσση του σωματείου Παρνασσού Στροβόλου. Ο αγώνας ήταν διαφήμιση για το άθλημα του Μπάτμιντον καθώς οι τέσσερις αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε όλο τον αγώνα. Οι αθλήτριες του σωματείου Παρνασσού κατάφεραν και πήραν πολύ δύσκολα το πρώτο σετ με 27-29.

Ωστόσο το δίδυμο Αν. Ζιντσίδου και Ανδ. Δημητρίου κατάφεραν και πήραν τον αγώνα επικρατώντας στο δεύτερο και τρίτο  σετ, ανατρέποντας τα εις βάρος τους δεδομένα. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Ρεβέκκα Ευαγγέλου μαζί με την Στέφανη Φράγκου του σωματείου Άλπατρος ‘83 καθώς και η Άντρεα Αλεξάνδρου μαζί με την Ιωάννα Αντωνίου του σωματείου Αρίων Λευκωσίας.

Τα σετ: 27-29, 21-16, 21-15.

Τελικός Διπλού Μικτού: Θρίαμβος για τα ξαδέρφια Πίσση

Στον τελικό του Διπλού Μικτού προκρίθηκαν ο Ορέστης Πίσση και η Ιωάννα Πίσση καθώς και η Κλεοπάτρα Κχατάπ μαζί με τον Χρίστο Μιχαήλ. Όλοι οι αθλητές ανήκουν στο δυναμικό του σωματείου Παρνασσός Στροβόλου. Τα ξαδέρφια Πίσση μπήκαν δυνατά στον αγώνα και δεν άφησαν και πολλά περιθώρια στους αντιπάλους τους κατακτώντας το πρώτο σετ με 21-11.

Το δίδυμο Κλ. Κχατάπ και Χρ. Μιχαήλ έκανε την δική του προσπάθεια στο δεύτερο σετ αλλά δεν ήταν αρκετή καθώς απέναντι τους είχαν καλές άμυνες και σπουδαίες αποκρούσεις. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν η Ανδριάνα Δημητρίου του σωματείου Μορφωτικού Έγκωμης μαζί με τον Σάββα Χατζηπαντελή του σωματείου ΑΕΤΟΙ-ΑΤΙ καθώς και η Στέφανη Φράγκου μαζί με τον Στέλιος Ιακώβου του σωματείου «Αλπατρος» ‘83.

Τα σετ: 21‐11, 21‐14.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ