aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑύριο η επίσημη τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής

Αύριο η επίσημη τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής

Με την επίσημη άφιξη των ξένων αποστολών στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης» στα Λατσιά, ξεκινούν σήμερα οι αγώνες του πρώτου φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και στην αυριανή επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων, τον χαιρετισμό του Προέδρου θα μεταφέρει ο Σύμβουλος του για αθλητικά θέματα Φοίβος Ζαχαριάδης.

Η τελετή θα ξεκινήσει στις 6.00 το απόγευμα στους χώρους του σκοπευτηρίου στην παρουσία της ηγεσίας του κυπριακού αθλητισμού, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων επίσημων προσκεκλημένων, καθώς και των αθλητικών αποστολών που συμμετέχουν στους αγώνες.

Η Κύπρος συμμετέχει επίσημα στους αγώνες με 17 αθλητές και αθλήτριες, ενώ οι Κύπριοι σκοπευτές που αναμένεται να πάρουν «γεύση» από την παγκόσμια διοργάνωση θα αυξηθούν την τελευταία στιγμή, λόγω του δικαιώματος να χρησιμοποιηθούν «φίλλερς» (αθλητές που συμπληρώνουν πούλες) των οποίων δεν μετρά το αποτέλεσμά τους. Συγκεκριμένα, η Κύπρος θα συμμετέχει με πλήρεις ομάδες τραπ και σκητ ανδρών και γυναικών (6 αθλητές και 6 αθλήτριες) ενώ άλλοι τέσσερις αθλητές και μια αθλήτρια θα αγωνιστούν για εξασφάλιση των ολυμπιακών ορίων (MQS).

Στους άνδρες, οι Γιώργος Αχιλλέως, Δημήτρης Κωνσταντίνου και Νικόλας Βασιλείου θα αγωνιστούν στο σκητ και οι Ανδρέας Μακρής, Νιχάτ Ακτερζί και Νικόλας Κυριάκου στο τραπ. Στις γυναίκες, οι Άντρη Ελευθερίου, Παναγιώτα Ανδρέου και Κωνσταντίνα Νικολάου αγωνίζονται στο σκητ και οι Γεωργία Κωνσταντινίδου, Άντη Ιερείδη και Ματίνα Κουσχάροβα στο τραπ. Τέλος για εξασφάλιση ολυμπιακών ορίων στο σκητ θα αγωνιστούν οι νεαροί Πέτρος Εγγλεζούδης και Κλεάνθης Βαρναβίδης και η νεάνιδα Αναστασία Ελευθερίου ενώ στο τραπ τα όρια θα διεκδικήσουν οι Άδωνης Μυλωνάς και Αδάμος Σελίπας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ