aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑθλητική πανδαισία η Γιορτή του ΑΓΟ στη Λευκωσία

Αθλητική πανδαισία η Γιορτή του ΑΓΟ στη Λευκωσία

Αθλητική πανδαισία στην εορταστική εκδήλωση του προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους» του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, στη Λευκωσία, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 8 Απριλίου 2017. Το Κλειστό Γυμναστήριο «Ελευθέρια», πλημμύρισε με ζωντάνια και χαρά από τα χίλια και πλέον μέλη το ΑΓΟ που παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, δεχόμενοι το θερμό χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια των 4.000 περίπου παρευρισκομένων. Ήταν μια μέρα αθλητικής γιορτής για το ΑΓΟ Λευκωσίας. Μικροί και μεγάλοι, κάθε ηλικίας έσμιξαν μαζί και πρόσφεραν πλούσια προγράμματα, τα οποία εκτέλεσαν έξοχα  με την καθοδήγηση των γυμναστών τους.

Την εκδήλωση του ΑΓΟ Λευκωσίας τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμούς ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης και ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου, καθώς Προϊσταμένη Μαζικού Αθλητισμού του ΚΟΑ Έφη Μούζουρου. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των αξιωματούχων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (TAFISA), οι οποίοι βρίσκονται στην Κύπρο για τη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Γεωργιάδης τόνισε τη μεγάλη απήχηση και επιτυχία που έχει το πρόγραμμα του ΑΓΟ και μεταξύ άλλων είπε και τα εξής: «Το ΑΓΟ αγκάλιασε ηλικιακά όλες τις μάζες του Κυπριακού λαού, και δικαιωματικά θεωρείται ως το κορυφαίο Εθνικό πρόγραμμα του ΚΟΑ. Είναι με ξεχωριστή χαρά που βρισκόμαστε στην ετήσια εορταστική εκδήλωση της Επαρχίας Λευκωσίας, για να γιορτάσουμε μαζί τα επιτεύγματα ενός φιλόδοξου και επιτυχημένου αθλητικού προγράμματος, του ΑΓΟ. Σήμερα γιορτάζει ο Αθλητισμός και σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, έχουμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας, τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή, καθώς και όλους του υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητισμός Για Όλους (TAFISA).

Η παρουσία τους, όχι μόνο μας τιμά, αλλά επιδεικνύει το ενδιαφέρον και τη στήριξη τους για το έργο που επιτελεί το ΑΓΟ και γενικά ο ΚΟΑ. Τους ευχαριστούμε και τους καλωσορίζουμε. Ξεχωριστή είναι και η παρουσία του Δήμαρχου Έγκωμης, αφού διαχρονικά, ΚΟΑ και Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι συνοδοιπόροι στον Αθλητισμό. Επίσης η παρουσία Πολιτειακών και Κομματικών αξιωματούχων, δείχνει πως ο Αθλητισμός αγκαλιάζεται και στηρίζεται από το σύνολο του λαού μας.

Ο Μαζικός Αθλητισμός είναι ο τομέας που δίνει κίνητρο στον καθένα για υγιή και σωστή άθληση. Το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους», του ΚΟΑ είναι το κορυφαίο και ισχυρό Εθνικό μας πρόγραμμα, με χιλιάδες μέλη, όλων των ηλικιών από τεσσάρων μέχρι ενενήντα χρόνων. Είναι το πρόγραμμα που αγκάλιασε με αγάπη το σύνολο του Κυπριακού λαού.

Συγχαίρω την Υπεύθυνη του ΑΓΟ Έφη Μούζουρου Πενηνταέξ, τη διοικητική ομάδα του ΑΓΟ και τους Γυμναστές, για το αξιόλογο έργο που επιτελούν και για την άρτια διοργάνωση αυτής της εξαιρετικής εκδήλωσης, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της. Συγχαίρω επίσης τους γονείς που ωθούν τα παιδιά τους να ασχολούνται με τον αθλητισμό, και γενικά  όλους όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Τέλος εκφράζω πολλές ευχαριστίες και προς το διαχρονικό χορηγό του ΑΓΟ, την ΟΠΑΠ Κύπρου».

Ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου, στο χαιρετισμό του τόνισε και τα εξής: «Το ΑΓΟ προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει στην κοινωνία ,μας, αφού με την άθληση βελτιώνεται η σωματική και πνευματική υγεία. Ζω από κοντά τη διαχρονική πορεία του ΑΓΟ και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Αυτό το πιστοποιεί ο ασύλληπτος αριθμός των μελών του, καθώς και η εξαιρετική δουλειά από μέρους του ΚΟΑ. Ως Δήμος Έγκωμης, φιλοξενούμε σειρά προγραμμάτων του ΑΓΟ στους Δήμους μας γιατί πιστεύουμε στον Μαζικό Αθλητισμό, ως ουσιαστική κοινωνική επένδυση».

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής αφού συγχάρηκε τον ΚΟΑ για το αξιόλογο έργο που επιτελείται το πρόγραμμα ΑΓΟ, είπε και τα ακόλουθα: «Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την κάλυψη των αναγκών και την ομαλή λειτουργία του προγράμματος, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού αναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες που προσφέρει, προσθέτοντας νέα αθλήματα και αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου και αν βρίσκονται. Ο μαζικός Αθλητισμός αποτελεί έναν τομέα που αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην υγεία, στην ευεξία αλλά και στη ψυχαγωγία. Η αξία και η σημασία του συγκεκριμένου  Προγράμματος έγκειται στο γεγονός ότι παρέχει ίσες ευκαιρίες και δημιουργεί κίνητρα, ώστε η άθληση να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του κάθε πολίτη. Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στηρίζει και ενθαρρύνει τη συνεχόμενη αναβάθμιση και  λειτουργία του Προγράμματος με ποικίλους τρόπους, γιατί τα οφέλη του Αθλητισμού είναι πολλά και αναμφισβήτητα για τον καθένα ξεχωριστά αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία.

Η Προϊσταμένη Μαζικού Αθλητισμού του ΚΟΑ Έφη Μούζουρου Πενηνταέξ στο καλωσόρισμα της είπε και τα ακόλουθα: «Η σημερινή εορταστική εκδήλωση του προγράμματος ΑΓΟ, συμπίπτει με τη συνεδρία του Δ.Σ. της TAFISA. Έλευση στο νησί μας διακεκριμένων προσωπικοτήτων του μαζικού  αθλητισμού παγκόσμιας εμβέλειας, τιμά τον ΚΟΑ και τη χώρα μας, τους οποίους καλωσορίζω. Η οικογένεια του ΑΓΟ ολοένα και μεγαλώνει. Σήμερα αριθμεί γύρω στα 16.000 μέλη και οι προοπτικές είναι ευοίωνες». Απευθυνόμενη στα μέλη, τόνισε: «Η σημερινή σας παρουσία σε αυτή τη γιορτή της πνευματικής και σωματικής ανάταση, είναι η καλύτερη απόδειξη της αγάπης με την οποία μας αγκαλιάζετε. Ο παππούς και η γιαγιά μαζί με τον εγγονό και την εγγονή. Ο άνδρας μαζί με τη γυναίκα και το παιδί  με το ενήλικα. Για να ασκηθείτε, να χαρείτε, να ψυχαγωγηθείτε κι να κάνετε καινούργιους φίλους. Αυτό είναι το  γράμμα και το πνεύμα του προγράμματος ΑΓΟ».

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, εκπρόσωποι κομμάτων, της Αστυνομίας, Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Αθλητικών Ομοσπονδιών, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του  ΚΟΑ Φίλιππος Σοφοκλέους και άλλοι τοπικοί και αθλητικοί παράγοντες.

Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση ήταν και οι τιμητικές απονομές από τον ΚΟΑ στα εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητισμός Για Όλους (TAFISA). Οι απονομές έγιναν από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και τον Πρόεδρο του ΚΟΑ, στην παρουσία και της Προϊσταμένης του ΑΓΟ Έφης Μούζουρου Πενηνταέξ, η οποία είναι στην επιστημονική επιτροπή της TAFISA.

Τόσο ο Αντιπρόεδρος, όσο και ο Γραμματέας της TAFISA κ.κ. Παρέντε και Μπάουμαν, στις αντιφωνήσεις που έκαμαν εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίηση τους για την εξαιρετική εκδήλωση και τόνισαν ότι η Κύπρος, μια μικρή χώρα, συγκαταλέγεται από τις πρωτοπόρες του ΑΓΟ στην Ευρώπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ