aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΆρση της απόφασης για τριετή αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών

Άρση της απόφασης για τριετή αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών

Η παγκόσμια υπηρεσία αντι-ντόπινγκ (WANDA) έλαβε την απόφαση για την άρση του τριετούς αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Η Ρωσική υπηρεσία αντι-ντόπινγκ (RUSADA) είχε αποβληθεί από τη WADA πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και η ΔΟΕ δεν επέτρεψε στους Ρώσους να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία, αλλά ούτε στους Χειμερινούς του 2018.

Ο πρόεδρος της υπηρεσίας αντι-ντόπινγκ, σερ Κρέγκ Ρίντι τόνισε πως για την πλήρη αποκατάσταση των αθλητών θα περάσει ένα χρονικό διάστημα, ενώ ξεκαθάρισε πως όλα συνέβησαν με αυστηρές προϋποθέσεις. Η απόφαση αυτή παρόλα αυτά ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με αρκετές χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία να δηλώνουν απογοητευμένες με την άρση της WANDA, ζητώντας μάλιστα την αναλυτική περιγραφή του «προγράμματος ένταξης» των Ρώσων αθλητών.

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της WANDA: «Από την Μάιο του 2018 έχουμε έρθει σε επαφή για να βρούμε μία λύση, ώστε να αγωνίζονται κανονικά οι Ρώσοι αθλητές. Η απόφαση αυτή συμπεριλαμβάνει την πρόσβαση της WANDA στη βάση δεδομένων και στα δείγματα εργαστηρίου της Μόσχας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ