aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑργυρός ο Βαρναβίδης και χάλκινος ο Εγγλεζούδης στο Πανευρωπαϊκό Σκοποβολής!

Αργυρός ο Βαρναβίδης και χάλκινος ο Εγγλεζούδης στο Πανευρωπαϊκό Σκοποβολής!

Θρίαμβος για την κυπριακή σκοποβολή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Όσιγιεκ της Κροατίας! Τη στιγμή που οι άνδρες και γυναίκες σκοπευτές μας του σκητ κάνουν τη μεγάλη προσπάθεια για εξασφάλιση και άλλων καρτών για το Τόκιο 2020 (με θετικά αποτελέσματα την 1η μέρα), η κυπριακή σκοποβολή απέδειξε γι΄ άλλη μια φορά ότι διαθέτει και πλούσιο μέλλον!

Ο Κλεάνθης Βαρναβίδης κατέκτησε την Τετάρτη (26/05) το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία εφήβων και ο Πέτρος Εγγλεζούδης το χάλκινο μετάλλιο! Διπλή, λοιπόν, παρουσία για την Κύπρο στο βάθρο στο Πανευρωπαϊκό σκητ εφήβων, τη στιγμή που είχαμε και τρίτη συμμετοχή στον τελικό, με τον Σωτήρη Ανδρέου να παίρνει την 5η θέση!

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες της κυπριακής σκοποβολής, σε μια διοργάνωση υψηλότατου επιπέδου! Ο 19χρονος Βαρναβίδης κατέκτησε το πρώτο του διεθνές μετάλλιο στο αγώνισμα του σκητ, ενώ για τον 20χρονο Εγγλεζούδη, είναι το δεύτερο του ατομικό μετάλλιο, μετά το χάλκινο που πήρε ξανά στο Πανευρωπαϊκό, πριν δύο χρόνια στο Λονάτο. Για τον 19χρονο Ανδρέου, είναι ο δεύτερος τελικός στην καριέρα του, μετά το αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό του 2019.

Το χρυσό πήγε στον Ιταλό Cristian Ghilli που είχε 53/60 στον τελικό, ενώ ο Βαρναβίδης ολοκλήρωσε με 52/60. Ο Εγγλεζούδης είχε 44/50.

Στον προκριματικό, ο Βαρναβίδης ήταν εντυπωσιακός, έχοντας κλείσει τον αγώνα στην 1η θέση, με 121/125, τη στιγμή που οι επόμενοι δύο σκοπευτές είχαν 119/125. Ο Εγγλεζούδης μπήκε στον τελικό μέσα από το shoot off, ενώ ο Ανδρέου ήταν 4ος με 118/125.

Στο σκητ νεανίδων, η Αναστασία Ελευθερίου έκανε ένα πολύ καλό αγώνα, και με 106/125 έπαιξε στο shoot off για είσοδο στον τελικό, όπου πήρε εν τέλει την 7η θέση στην Ευρώπη!

Θετικό ξεκίνημα για την Ολυμπιακή κάρτα

Την ίδια στιγμή, την Τετάρτη 26 Μαΐου, οι σκοπευτές μας στο σκητ ανδρών και γυναικών, ξεκίνησαν τη μεγάλη προσπάθεια για την Ολυμπιακή πρόκριση. Οι δύο κατηγορίες μοιράζουν από δύο κάρτες, με την Κύπρο να διεκδικεί από μία, αφού ήδη Άντρη Ελευθερίου και Δημήτρης Κωνσταντίνου έχουν εξασφαλίσει από μία κάρτα.

Με το τέλος των πρώτων 75 δίσκων, ο Γιώργος Αχιλλέως με 74/75 βρίσκεται στη 2η θέση, ενώ ο Νικόλας Βασιλείου με 72/75 είναι ένα δίσκο εκτός εξάδας. Ο Μενέλαος Μιχαηλίδης έχει 71/75.

Στις γυναίκες, η Κωνσταντίνα Νικολάου είναι εντός εξάδας, με 70/75, τη στιγμή που τρεις από τις πέντε αθλήτριες που είναι από πάνω της, έχουν ήδη πάρει την Ολυμπιακή κάρτα και δεν μπορούν να πάρουν δεύτερη για τη χώρα τους.

Η Άντρη Ελευθερίου ακολουθεί στη 10η θέση με 69/75 ενώ η Παναγιώτα Ανδρέου με 67/75 είναι στην 22η θέση.

Την Πέμπτη 27/05 θα λάβουν χώρα οι τελευταίοι 50 δίσκοι των προκριματικών και ακολούθως αν όλα πάνε καλά, θα ελπίζουμε σε κυπριακές συμμετοχές στον τελικό, όπου θα διεκδικηθούν οι κάρτες για την Ολυμπιάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ