aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑρχίζει η 6η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2020

Αρχίζει η 6η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2020

Την επίσημη έναρξη της 6ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού κήρυξε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης σε διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, στη Λεμεσό, στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού κ Νίκου Νικολαΐδη. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 23 – 30 Σεπτεμβρίου και οι διάφορες δράσεις της θα γίνουν σε Παγκύπρια βάση.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ανέφερε «λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, η εκστρατεία καλείται φέτος να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη της πρόκληση και να επικοινωνήσει την πολύπλευρη σημασία της αθλητικής ενασχόλησης παρέχοντας ταυτόχρονα στους ευρωπαίους πολίτες πολλαπλές ευκαιρίες.

Ο κ Μιχαηλίδης επεσήμανε επίσης ότι στην Κύπρο, η πανδημία δεν αποτέλεσε τροχοπέδη για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού. Αντίθετα, αποτέλεσε βάση και πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία καινοτόμων ιδεών και με βασικό γνώμονα όλους τους περιορισμούς και τα μέτρα, φέτος η διοργάνωση σημειώνει ρεκόρ, αφού θα πραγματοποιηθούν 305 δράσεις παγκύπρια. Στις καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης συγκαταλέγονται η εκστρατεία #BeActive At Home Challenge, η οποία υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Επίτροπο αρμόδια για θέματα αθλητισμού, εξαγγέλθηκε ως ευρωπαϊκή καμπάνια και η διοργάνωση του πρώτου Virtual Running σύνθημα «Run Apart – Stay Safe, Stay Healthy» τόσο στην Κύπρο όσο και στις υπόλοιπες 41 χώρες που συμμετέχουν στην Εβδομάδα.

Τόνισε εξάλλου και τη σημειολογική σημασία που έχει η κήρυξη της έναρξης της 6ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού από τη Λεμεσό, την πόλη με τη μεγαλύτερη και πλουσιότερη κοινωνική, πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα στην Κύπρο, στην οποία έχει απονεμηθεί για το 2020 ο τίτλος της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2020. Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεμεσού και τα μέλη του Αθλητικού Γραφείου (Λοίζο Μαυρουδή, Γιάννο Ζησιμίδη, Μαρία Παπαδοπούλου), για τη διαχρονική και αγαστή συνεργασία που έχει με τον Οργανισμό και τους συνεχάρη για τη συνεχή προσπάθεια τους στη στήριξη και προώθηση του αθλητισμού στη χώρα μας.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης με τη σειρά του, ανέφερε ότι είναι τιμητικό για την πόλη της Λεμεσού η πραγματοποίηση της διάσκεψης και η κήρυξη της έναρξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, με αφορμή και την κατάκτηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού. Ο Δήμος Λεμεσού συμμετέχει ενεργά κάθε χρόνο και στηρίζει την εκστρατεία αυτή με διάφορες δράσεις, τονίζοντας ότι η Εβδομάδα αποτελεί ένα πετυχημένο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του αθλητισμού και της φυσικής δραστηριότητας σε όλη την Ευρώπη.

Η Εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σε 41 ευρωπαϊκές χώρες ενώ το σλόγκαν της, #BeActive, αποτελεί το έναυσμα για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες να γνωρίσουν και να συμμετάσχουν σε διάφορες μορφές άσκησης και να εντάξουν στην καθημερινότητα τους αυτήν που τους ταιριάζει καλύτερα. Ο ΚΟΑ, ως ο Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της εκστρατείας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού στην Κύπρο, έχει τον γενικό συντονισμό για την υλοποίηση της εκστρατείας σε Παγκύπρια βάση.

To πρόγραμμα των δράσεων παρουσίασε η Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού Ιωάννα Παρασκευοπούλου, αναφέροντας ότι 104 φορείς συμμετέχουν εθελοντικά φέτος στην εκστρατεία ως κύριοι διοργανωτές. Όλες οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.beactive.cy. Λόγω της πανδημίας Covid-19, η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις προαπαιτεί προκράτηση θέσεων, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν στον αριθμό συμμετοχής και των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η μόνη δράση που θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κοινού είναι το #ΒeActive Night στις 26 Σεπτεμβρίου, το οποίο θα μεταδίδεται ζωντανά από τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook www.beactivenight.eu

O KOA εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στους χορηγούς επικοινωνίας της φετινής εκστρατείας, τα έξι τηλεοπτικά κανάλια παγκύπριας εμβέλειας, ΡΙΚ, ΑΝΤΕΝΝΑ, SIGMA, Alpha Κύπρου και OMEGA, καθώς επίσης και τους Υποστηρικτές Επικοινωνίας τον Εκδοτικό Οίκο ΔΙΑΣ Λτδ., τις ιστοσελίδες ενημέρωσης Super Sport Fm, To ΤhemaOnline, ThemaSports, και Activecy.com

Στη διάσκεψη τύπου παρέστησαν επίσης τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ Στέλιος Στυλιανού και Ανδρέας Μυλωνάς. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράστηκαν στο Μέλος το Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ και Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού Κάλλη Χατζηιωσήφ, καθώς και στην Πρέσβειρα Fair Play 2020 Κάλια Παπαδοπούλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ