aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑρχίζει η 2η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2016

Αρχίζει η 2η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2016

Η επίσημη έναρξη της δεύτερης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού δόθηκε σε διάσκεψη Τύπου την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λευκωσία.

Την επίσημη έναρξη κήρυξε ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο αναφέρθηκε στη όλη διοργάνωση της ευρωπαϊκής αυτής εκστρατείας που στόχο έχει την αύξηση της συμμετοχής όλων των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα  και στον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να ώστε να υιοθετήσουν έναν ενεργό και υγιή τρόπο ζωής.

Μεταξύ άλλων, ο Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις διάφορες καινοτομίες που παρουσιάζει η φετινή διοργάνωση τονίζοντας ότι «Επιδίωξη του ΚΟΑ είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει και η παροχή περισσότερων κινήτρων για συμμετοχή, τόσο των συμπολιτών μας όσο και των  φορέων με τους οποίους συνεργαζόμαστε».

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ ανακήρυξε τους τρεις Πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2016, τους Γιώργο Αχιλλέως, Γιάγκο Γεωργίου και Κυριακή Κουττούκη και αναφέρθηκε στο σκεπτικό του ορισμού τους από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ.

Επεσήμανε δε, ότι «η δράση των τριών Πρεσβευτών σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τον αθλητισμό και με το έργο και το ήθος τους αποτελούν πρότυπα που μπορούν να επηρεάσουν θετικά τους συμπολίτες μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και τη φυσική δραστηριότητα».

Το χαιρετισμό του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστα Καδή ανέγνωσε η Αίγλη Παντελάκη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, η οποία ανάφερε ότι το  Υπουργείο στηρίζει και υιοθετεί τους σκοπούς της συγκεκριμένης διοργάνωσης και θα διοργανώνει παγκύπρια τις μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες δραστηριότητες με τη συμμετοχή πέραν των 85.000 μαθητών.

Η Γιολάντα Βλασσοπούλου Επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Αντιπροσωπείας της ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρου μιλώντας εκ μέρους του Επικεφαλής Γεώργιου Μαρκοπουλιώτη  τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να αντιστρέψουμε αυτή την τάση, για να  πληροφορήσουμε  τον κόσμο σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης».

Στην Κύπρο, η  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 19 με 25 Σεπτεμβρίου και οι διάφορες δράσεις της θα γίνουν σε Παγκύπρια βάση. Πενήντα φορείς  συμμετέχουν εθελοντικά φέτος στην εκστρατεία ως κύριοι διοργανωτές, και αποτελούν το βασικό άξονα και την κινητήριο δύναμη αυτής της διοργάνωσης αφού με την δική συμβολή και προσπάθεια θα διοργανωθούν στην Κύπρο συνολικά 108 δράσεις.

O KOA εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τους στα πέντε τηλεοπτικά κανάλια παγκύπριας εμβέλειας, Ant1, Mega, ΡΙΚ, Sigma και Alpha Κύπρου τα οποία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του να είναι οι χορηγοί επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2016.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ