aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑποκλεισμός 4 ετών σε Ιταλό Ολυμπιονίκη!

Αποκλεισμός 4 ετών σε Ιταλό Ολυμπιονίκη!

Με αποκλεισμό τεσσάρων χρόνων τιμωρήθηκε ο Ιταλός κολυμβητής Φιλίπο Μανίνι για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ.

O δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ ελεύθερο, που έχει αποσυρθεί πλέον από τις πισίνες, αρνείται τις κατηγορίες και δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση. Ο ιταλικός Οργανισμός κατά του ντόπινγκ είχε ζητήσει αρχικά οκταετή αποκλεισμό του Μανίνι και τετραετή ενός άλλου κολυμβητή, του Μικέλε Σαντούτσι. Ο δεύτερος τιμωρήθηκε τελικά με 4 χρόνια, όπως και ο Μανίνι.

Τα στοιχεία κατά των δύο κολυμβητών προέκυψαν μετά από έρευνες των αρχών στο πλαίσιο της δίκης του Γκουίντο Πορτσελίνι, γιατρού διατροφολόγου, ο οποίος κατηγορήθηκε για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών, με αποτέλεσμα την τιμωρία του από την αθλητική δικαιοσύνη για 30 χρόνια. Ο 36χρονος Μανίνι, που αποσύρθηκε τον Οκτώβριο, αναφερόταν στο φάκελο της υπόθεσης, αλλά η περίπτωσή του είχε τεθεί στο αρχείο λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Ορισμένα προϊόντα φαίνεται ότι προορίζονταν γι΄ αυτόν αλλά, σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν τα χρησιμοποίησε ούτε καν τα έλαβε.

Ο Μανίνι ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ το 2005 και το 2007, ενώ κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 με την ιταλική ομάδα σκυταλοδρομίας 4×200μ. Ήταν επίσης γνωστός στην Ιταλία για την επί σειρά ετών σχέση του με το μεγάλο αστέρι της χώρας στην κολύμβηση των γυναικών, Φεντερίκα Πελεγκρίνι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ