aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑντίστροφη μέτρηση για τον διπλό αγώνα

Αντίστροφη μέτρηση για τον διπλό αγώνα

Όλοι πλέον στη ΣΚΟΚ, αλλά και στα δυο Ολυμπιακά σκοπευτήρια, Λευκωσίας και Λάρνακας, άρχισαν να… μετρούν αντίστροφα για την έναρξη του μεγάλου διπλού διεθνούς σκοπευτικού αγώνα της FITASC, όπου οι διαγωνιζόμενοι σκοπευτές θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε σύνολο 400 δίσκων (200 σπόρτιγκ και 200 κόμπακ). Μια μόλις εβδομάδα πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων και οι συμμετοχές αθλητών πλησίασαν τις 550 (542 για την ακρίβεια) από 25 χώρες κυρίως της Ευρώπης.

Αυτός είναι ο πρώτος διεθνής αγώνας αυτής της μορφής (2 σε 1), που διεξάγεται στην Ευρώπη και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη ΣΚΟΚ, αλλά και για την Κύπρο, που η Διεθνής Ομοσπονδία FITASC τον έχει εμπιστευτεί στην Κύπρο και στα «έμπειρα χέρια» των αξιωματούχων της Σκοπευτικής μας Ομοσπονδίας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής FITASC της ΣΚΟΚ και μέλος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Λουκάς Χάματσος, «τέτοιους αγώνες μέχρι τώρα η FITASC τους διοργάνωνε συνήθως στη Νότια Αφρική και για αρκετούς Ευρωπαίους σκοπευτές αποτελούσε «πόλο έλξης», παρά το πολύ ψηλό κόστος, λόγω κυρίως μεταφορικών. Η Διεθνής Ομοσπονδία αποφάσισε να δοκιμάσει να φέρει αυτού του τύπου τις διοργανώσεις και στην Ευρώπη και ως «πρώτη επιλογή» επέλεξε την Κύπρο, η οποία έχει προ πολλού καταθέσει τα διαπιστευτήριά της σε κορυφαίες σκοπευτικές διοργανώσεις».

Η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων (λόγω των κοντινών αποστάσεων των σκοπευτηρίων μας), αποφάσισε να διοργανώσει τον αγώνα σπόρτιγκ στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας στις 29 και 30 Μαρτίου (100 δίσκοι κάθε μέρα για κάθε σκοπευτή) και τον αγώνα κόμπακ στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Κύπρου «Λάκης Ψημολοφίτης» στα Λατσιά, το διήμερο 31 Μαρτίου – 1η Απριλίου.

Αρκετές από τις ξένες αποστολές βρίσκονται ήδη στο νησί μας για προπονήσεις στα δυο Ολυμπιακά σκοπευτήρια που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες. Από τη δική τους πλευρά, οι Κύπριοι διεθνείς (περίπου 200 που έχουν δηλώσει συμμετοχή) θα έχουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δοκιμάσουν τις σκοπευτικές τους ικανότητες και τις αντοχές τους, δίπλα στα κορυφαία «ντουφέκια» της Ευρώπης, ενόψει και των φετινών διεθνών τους υποχρεώσεων που ακολουθούν (πανευρωπαϊκοί και παγκόσμιοι αγώνες σπόρτιγκ και κόμπακ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ