aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑντίστροφη μέτρηση για το Final-4 του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών στο Χάντμπολ

Αντίστροφη μέτρηση για το Final-4 του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών στο Χάντμπολ

Πραγματοποιήθηκε το πρωινό της Δευτέρας, στο Ολυμπιακό Μέγαρο, η συνέντευξη Τύπου ενόψει του Final-4 του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών στο Χάντμπολ, το οποίο θα γίνει το διήμερο 29-30 Μαρτίου στο κλειστό «Τ. Παπαδόπουλος – Ελευθερία».

Την Τετάρτη (29/03), στις 19:15 θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ του Παρνασσού και της μοναδικής ομάδας που προέρχεται από τη β’ κατηγορία, του Απόλλων Αγ. Παύλου, ενώ θα ακολουθήσει, στις 21:00, o δεύτερος ημιτελικός Sabbianco Ανόρθωση-Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Ο τελικός της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Πέμπτης (30/03) στις 20:00, επίσης στο στάδιο «Τ. Παπαδόπουλος – Ελευθερία».  Τόσο οι δυο ημιτελικοί, όσο και ο τελικός θα μεταδοθούν από τη Cablenet.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΟΧ, κ. Χαράλαμπος Λόττας, ανάφερε: «Φέτος έχουμε το 39ο Κύπελλο ΟΠΑΠ Ανδρών, έναν θεσμό που ξεκίνησε την αγωνιστική σεζόν 1983 – 84 και που θα ήταν 40ο εάν δεν είχαμε τη ματαίωση της διοργάνωσης της σεζόν 2019-20 λόγω του κορονοϊού». Ακολούθως ευχήθηκε στις τέσσερις ομάδες καλή επιτυχία και ο καλύτερος να κερδίσει, ενώ ευχαρίστησε τους χορηγούς.

«Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και ας κερδίσει ο καλύτερος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το μεγάλο χορηγό της Ομοσπονδίας την ΟΠΑΠ Κύπρου και μας στηρίζει και φέτος και τον τηλεοπτικό μας χορηγό CABLENET που θα προβάλει ζωντανά και τους τρεις αγώνες της διοργάνωσης» σημείωσε και συμπλήρωσε, κάνοντας κάλεσμα στον κόσμο να δώσει το παρών του: «Θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο του Χάντμπολ και το φίλαθλο κόσμο να έρθει στο γήπεδο για να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου Χάντμπολ από τις καλύτερες ομάδες της Κύπρου».

Οι δηλώσεις των εκπροσώπων των ομάδων

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ

Αντρέας Μενελάου: «O Απόλλων είναι η τρίτη χρονιά από τότε που έχει συσταθεί ως τμήμα χειροσφαίρισης. Είναι η πρώτη μας συμμετοχή σε Final 4, ερχόμαστε από τη β’ κατηγορία, ελπίζω να μην είναι η τελευταία μας συμμετοχή. Η ομάδα έχει στόχους, έχουμε παλέψει τα τελευταία τρία χρόνια για να προχωρήσουμε σε άνοδο στην Α’ κατηγορία, όμως δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Η ομάδα είναι σε μία διαρκή διαδικασία οικοδόμησης, ώστε να σταθούμε σε ένα καλό επίπεδο. Είμαστε παρ’ όλα αυτά ενθουσιασμένοι με την επιτυχία μας. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι την Τετάρτη ο Παρνασσός δεν θα έχει εύκολο απόγευμα. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Αντρέας Σοφοκλέους: «Γι’ εμάς είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να παρουσιαστούμε σε ένα Final-4 μετά από τρία χρόνια που υπάρχουμε στο συγκεκριμένο άθλημα. Οι περισσότεροι αθλητές από εμάς, είμαστε κάποιας ηλικίας, έμπειροι, θέλουμε να το διασκεδάσουμε ότι βρισκόμαστε στο Final-4 και γιατί όχι, αν τα καταφέρουμε, να προκριθούμε. Σίγουρα είναι απίθανο, αλλά με τη σειρά μας θέλουμε να παρουσιαστούμε καλοί για να απολαύσει ο κόσμος ένα εξαιρετικό θέαμα».

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

Πάμπος Πέτρου: «Kαταρχήν θέλω να συγχαρώ όλες τις ομάδες που βρίσκονται στο Final-4 και να ευχηθώ στην κάθε ομάδα ξεχωριστά καλή επιτυχία. Όσον αφορά την ομάδα μας, η προετοιμασία έχει ξεκινήσει δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα. Ευελπιστούμε ότι θα είμαστε η ομάδα που θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό και ξεκάθαρος στόχος είναι η κατάκτηση του κυπέλλου.

Δημήτρης Στούμπης: «Για τον ημιτελικό η διαφορά των δυο ομάδων είναι εμφανής. Από την πλευρά μας δεν υποτιμούμε καθόλου τον Απόλλωνα και συγχαρητήρια που βρίσκονται σε αυτό τον θεσμό. Στόχος μας, φυσικά, είναι περάσουμε στον τελικό κι από εκεί και πέρα, προβλέπουμε στην κατάκτηση του κυπέλλου».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Κυριάκος Σοφοκλέους: «Να ευχηθώ να γίνει ένα ωραίο Final-4, να το απολαύσει ο κόσμος και οι αθλητές μακριά από τραυματισμούς. Η κλήρωση μάς έφερε απέναντι στον περσινό κυπελλο-πρωταθλητή, μια ομάδα με ρόστερ με ποιότητα. Σίγουρα, η Sabbianco Ανόρθωση είναι το φαβορί απέναντί μας, αλλά εμείς θα μπούμε στο γήπεδο να διεκδικήσουμε τη νίκη βάση των πιθανοτήτων που μας αναλογούν. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και ελπίζουμε ο καλύτερος να κερδίσει. Όσον αφορά το τακτικό κομμάτι του αγώνα, υπάρχει φαβορί που είναι η Ανόρθωση. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάποιες απουσίες λόγω τραυματισμών τις τελευταίες ημέρες. Δουλεύουμε στις προπονήσεις τακτικά για να αντιμετωπίσουμε την Ανόρθωση που μας κέρδισε τέσσερις φορές στο πρωτάθλημα. Να μπούμε δυνατά, να δώσουμε τη μάχη μας και ελπίζουμε να περάσουμε στον τελικό».

SABBIANCO ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Στέφανος Φτερακίδης: «Από εμάς συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία και στους χορηγούς για τη διεξαγωγή του Final-4. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που είναι στον τελικό θεσμό του κυπέλλου. Σαν Ανόρθωση, καταδικασμένοι να πρωταγωνιστούμε, θα προσπαθήσουμε στον ημιτελικό να είμαστε ο τελικός νικητής και βλέπουμε τον τελικό, με όποια ομάδα κι αν είναι, όπως αρμόζει στην Ανόρθωση να βλέπει έναν τελικό. Είναι 60 λεπτά, ο καλύτερος ας προκριθεί από τα ημιτελικά και ο καλύτερος ας σηκώσει το κύπελλο. Ευελπιστούμε σε ένα ωραίο Final-4, με τον κόσμο να είναι κοντά σε όλες τις ομάδες για να το διασκεδάσουμε».

Ιούλιος Αργυρού: «Να ευχηθώ και εγώ ένα καλό Final-4, καλές επιτυχίες και συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες, ειδικά για την παρθενική εμφάνιση του Απόλλων Αγ. Παύλου. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι παραδοσιακές στον χώρο της κυπριακής χειροσφαίρισης τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα μου έχει στόχο να διατηρήσει τα σκήπτρα φέτος. Μας μένουν δυο μέρες να προετοιμαστούμε για τον τελικό, απέναντι σε ένα δύσκολο αντίπαλο. Πρέπει να ιδρώσουμε για να περάσουμε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Από εκεί και πέρα, με όποιον πάμε τελικό, πολύ πιθανόν να είναι ο Παρνασσός, ακόμα ένας τελικός ο οποίος ο πρώτος στόχος είναι να περάσουμε καλά, να το διασκεδάσουμε. Είμαστε ενθουσιασμένοι, θέλουμε να το κατακτήσουμε, αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να παίξουμε καλά γιατί ξέρουμε ότι και οι άλλες ομάδες θα θέλουν να κατακτήσουν αυτό τον τίτλο. Καλές επιτυχίες σε όλες τις ομάδες και ο καλύτερος ας κερδίσει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ