aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑντίστροφη μέτρηση για το Cyprus Grand Prix 2020

Αντίστροφη μέτρηση για το Cyprus Grand Prix 2020

Όπως κάθε χρόνο, η πρώτη διεθνής σκοπευτική συνάντηση και το πρώτο… συναπάντημα των περισσοτέρων κορυφαίων σκοπευτών, θα γίνει στην Κύπρο στη διάρκεια του δημοφιλέστερου και μεγαλύτερου Grand Prix στον κόσμο. Το διεθνές Γκραντ Πρι Κύπρου, ανοίγει τις πύλες του την ερχόμενη Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο «Λάκης Ψημολοφίτης» στα Λατσιά, με την επίσημη άφιξη των ξένων αποστολών και θα ολοκληρωθεί μια βδομάδα αργότερα, στις 16 του μήνα με τη διεξαγωγή του τελικού στα αγωνίσματα σκητ και τραπ ανδρών και την απονομή των επάθλων στους νικητές.

Βέβαια, οι περισσότερες ξένες αποστολές βρίσκονται ήδη στο νησί μας, προπονούνται στα σκοπευτήρια μας και προετοιμάζονται για το πρώτο φετινό «συναπάντημα». Μέχρι στιγμής, οι συμμετοχές αθλητών και αθλητριών έχουν ξεπεράσει τις 450 από 30 χώρες, αριθμοί που αναμένεται αυξηθούν μέχρι την επίσημη έναρξη των αγώνων. Η μεγαλύτερη αποστολή προέρχεται από τη Ρωσία με 115 σκοπευτές και σκοπεύτριες, ενώ στη δεύτερη θέση με 31 συμμετοχές είναι η αποστολή της Ελλάδας και ακολουθούν με 30 συμμετοχές η Ουκρανία, με 22 η Μεγάλη Βρετανία και με 20 η Φιλανδία. Με διψήφιο αριθμό συμμετοχών έχουμε τις αποστολές της Νορβηγίας (19), της Γαλλίας (16), της Πολωνίας (14 ) και της Γερμανίας (10).

Το μεγαλύτερο ταξίδι για να δώσουν το παρόν τους στους αγώνες της Κύπρου, θα κάνουν οι αποστολές του Περού, του Χονγκ Κογκ, της Ινδίας και του Καζακστάν, που λόγω απόστασης θα έχουν και τις πιο ολιγάριθμες συμμετοχές που κυμαίνονται από ένα μέχρι τέσσερις αθλητές.

Πρώτοι στη «μάχη» τις διάκρισης θα ριχτούν οι έφηβοι, οι γυναίκες και οι νεάνιδες, που μετά την επίσημη προπόνηση της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου, θα έχουν τον διήμερο αγώνα τους, την Τρίτη και την Τετάρτη 11 και 12 του μήνα. Την Πέμπτη θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα των ζευγαριών (Trap & Skeet Mixed Team), ενώ την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου θα έχουν την ευκαιρία για επίσημη προπόνηση οι άνδρες και βετεράνοι αθλητές του σκητ και τραπ, οι οποίοι θα διαγωνιστούν το Σαββατοκύριακο 15 και 16 του μήνα, όπου θα πέσει και η αυλαία της φετινής διεθνούς διοργάνωσης.

SONY DSC

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ