aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑνεβάζει στροφές ενόψει Ρίο η Άντρη Χριστοφόρου

Ανεβάζει στροφές ενόψει Ρίο η Άντρη Χριστοφόρου

Με διπλές προπονήσεις καθημερινά και αρκετές ώρες στο γυμναστήριο η Άντρη Χριστοφόρου διανύει τα τελευταία μέτρα της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο, που αρχίζουν στις 5 Αυγούστου.

H 24χρονη ποδηλάτης, και μητέρα, επέστρεψε πριν μερικές ημέρες στην Κύπρο από το Βέλγιο, όπου είχε λάβει μέρος στο BeNe Ladies Tour 2016, το δεύτερό της αγώνα με την ιταλική επαγγελματική ομάδα Servetto Footon στην οποία ανήκει.

«Ήταν ο δεύτερος αγώνας σε διάστημα δέκα ημερών καθώς είχε προηγηθεί η 23η θέση στο Tour de Feminin στην Τσεχία. Η διαδρομή ήταν επίπεδη κάτι που δεν είναι το δυνατό μου στοιχείο και πήγα εκεί με σκοπό να βελτιωθώ σε αυτό το κομμάτι. Παράλληλα είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ σε πλακόστρωτο, κάτι που θα υπάρχει και στο Ρίο. Το πλακόστρωτο έχει ιδιαιτερότητες και αν δεν εξοικειωθείς μαζί του, μπορεί να χάσεις πολύ έδαφος» λέει η Άντρη.

BeNeLadies Tour 2016 (4)

Την προσπάθεια της χορηγούν η ΟΠΑΠ Κύπρου, τα Ελληνικά Πετρέλαια, το Ice Tea Arizona, το Bolse Vita, το κατάστημα Cyclo και η Bikin Cyprus.

Στοχεύοντας αποκλειστικά στη βελτίωσή της και όχι στο αποτέλεσμα, η Άντρη Χριστοφόρου ήταν 52η στη γενική κατάταξη στο Βέλγιο, σε έναν αγώνα όπου μετείχαν 143 αθλήτριες από 20 χώρες. «Είμαι ευχαριστημένη διότι με εξαίρεση την πρώτη ημέρα, στις άλλες δύο ακολούθησα το πρώτο γκρουπ και ήμουν κοντά στο χρόνο της κοπέλας που κέρδισε» εξηγεί η 24χρονη ποδηλάτης. Ο αγώνας κάλυψε συνολικά 300χλμ.

Την προσεχή Κυριακή (24/7) η Κύπρια ποδηλάτης, που προπονείται μαζί με τον πρωταθλητή Αρμάντο Αρχιμανδρίτη, θα καλύψει 140χλμ στο Τρόοδος. Στις 30 Ιουλίου αναχωρεί για Λονδίνο προκειμένου να είναι στη Βραζιλία πέντε ημέρες πριν την τελετή έναρξης. Το αγώνισμα της ποδηλασίας δρόμου γυναικών είναι στις 7 Αυγούστου, καλύπτει 140χλμ και θα συμμετάσχουν 67 κορυφαίες αθλήτριες.

BeNeLadies Tour 2016 (3)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ