aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΆνδρες-έφηβοι στο τραπ: Άρχισαν χθες, ολοκληρώνουν σήμερα

Άνδρες-έφηβοι στο τραπ: Άρχισαν χθες, ολοκληρώνουν σήμερα

Με το τραπ ανδρών και εφήβων, που άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί σήμερα, συνεχίζονται στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο του Λονάτο, οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σκοποβολής 2019. Σε αντίθεση με προηγούμενες μέρες, ο καιρός έπαιξε άσχημο παιγνίδι, αφού λόγω έντονης βροχόπτωσης και δυνατών ανέμων, οι 94 άνδρες (οι 7 έριχναν για MQS) και οι 46 έφηβοι σκοπευτές έριξαν τους πρώτους 50 δίσκους και σήμερα θα ολοκληρώσουν με τους υπόλοιπους 75.

Μέχρι την ώρα που γραφόταν το κείμενο της ανακοίνωσης, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των ανδρών και εφήβων και ο τέταρτος των γυναικών και νεανίδων. Στους άνδρες, από κυπριακής πλευράς, πολύ καλά ξεκίνησε ο διεθνής σκοπευτής μας Νιχάτ Ακτερζί, ο οποίος ήταν αλάνθαστος στην πρώτη πούλα με 25/25, αποτέλεσμα που πέτυχαν άλλοι πέντε σκοπευτές.

Αρκετά κάτω από τις προσδοκίες μας (και τις δικές του φυσικά) ξεκίνησε ο πρωταθλητής μας Ανδρέας Μακρής, ο οποίος στην πρώτη πούλα είχε 4 απώλειες (21/25), ενώ πολύ χαμηλά ξεκίνησε και ο τρίτος αθλητής της ομάδας μας Νικόλας Κυριάκου, που είχε 8 απώλειες (17/25). Ο νεαρός Παναγιώτης Θεοδοσίου, στην πρώτη του διεθνή παρουσία στο τραπ εφήβων, ξεκίνησε με 15/25 και σίγουρα αυτό που θα κρατήσει στο τέλος είναι την εμπειρία μιας κορυφαίας διοργάνωσης.

Οι δυο διεθνείς μας που αγωνίζονται για ολυμπιακά όρια (MQS), παρόλο που είναι νωρίς ακόμα, θα δυσκολευτούν να φθάσουν στο στόχο των 112/125, αφού ο μεν Σταύρος Τράγγολας ξεκίνησε με 7 απώλειες (18/25) και ο Αδάμος Σελίπας με 9 απώλειες (16/25).

Το όνειρο έσβησε νωρίς στο τραπ γυναικών

Τελικά «όνειρο ήταν και πάει…» στο τραπ γυναικών, αφού η «καλή αρχή» της πρωταθλήτριας μας Γεωργίας Κωνσταντινίδου (24/25) δεν είχε ανάλογη συνέχεια και η αθλήτρια κινήθηκε σε χαμηλές… πτήσεις. Μια στροφή πριν το τέλος, η Γεωργία με 82/100 (24+18+22+18) έπεσε στην 27η θέση ανάμεσα σε 34 συμμετοχές. Στην πρώτη θέση βρισκόταν η Ιταλίδα Φιαμέττα Ρόσσι με 95/100, ενώ στην έκτη (θέση που περνά στον τελικό), βρισκόταν αθλήτρια με 89/100. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι τους 100 δίσκους του αγώνα, στις 10 πρώτες θέσεις του τραπ γυναικών, βρίσκονταν έξι αθλήτριες δεν διεκδικούν ολυμπιακή πρόκριση, είτε γιατί την έχουν εξασφαλίσει οι ίδιες είτε γιατί οι χώρες του έχουν πάρει και τις δυο «κάρτες» που δικαιούνται.

Η δεύτερη αθλήτρια μας, Άντη Ιερείδη, με 68/100 (17+16+19+16) έμεινε στην 34η θέση του πίνακα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ