aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑνδρέας Παπαχαράλαμπους: Προς αποφυγή επιπλέον εκλογικής διαδικασίας

Ανδρέας Παπαχαράλαμπους: Προς αποφυγή επιπλέον εκλογικής διαδικασίας

Με επιστολή μου την 1η Ιουνίου 2016 κοινοποίησα το ενδιαφέρον μου όπως θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη νέου Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, θεωρώντας ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο οπότε και λήγει η θητεία του παρόντος Συμβουλίου.

Όπως όμως ενημερώνει με επιστολή του στις 14 Ιουνίου ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ Χαράλαμπος Λόττας, θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στις 28 Ιουνίου με θέμα την πλήρωση της κενωθείσας θέσης του προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας του. Δηλαδή, περίπου για τρεις μήνες. Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά την παραίτηση του μέχρι τώρα προέδρου της ΚΟΕ, αγαπητού Ουράνιου Ιωαννίδη.

Σέβομαι απόλυτα την απόφαση του κυρίου Ιωαννίδη όπως και τους λόγους για τους οποίους κατέληξε σε αυτήν. Θεωρώ όμως ότι, με δεδομένο το ελάχιστο χρονικό περιθώριο μέχρι τη λήξη της θητείας του,  η παραίτησή του θα μπορούσε να μη γίνει αποδεκτή και αν χρειαζόταν να απέχει από τα καθήκοντά του, να αναπληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο από τον αντιπρόεδρο όπως προνοεί το Καταστατικό της ΚΟΕ.

Θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, η πλέον ενδεδειγμένη απόφαση, ούτως ώστε να αποφευχθεί μια εκλογική διαδικασία το αποτέλεσμα της οποίας θα λήξει σε τρεις περίπου μήνες. Ακόμη και τώρα, κάνω έκκληση προς το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ όπως επανεξετάσει την απόφασή του και να την προσαρμόσει νομότυπα ώστε να αποφευχθεί η επιπλέον, αχρείαστη κατ’ εμέ, εκλογική διαδικασία.

Παράλληλα απευθύνω έκκληση στον αγαπητό Ντίνο Μιχαηλίδη, ο οποίος επίσης έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΚΟΕ καθώς και σε οποιονδήποτε άλλο ενδέχεται να εκδηλώσει παρόμοια πρόθεση, να μη θέσουμε την υποψηφιότητά μας, ευνοώντας την εκτέλεση των καθηκόντων του προέδρου από τον υφιστάμενο αντιπρόεδρο, μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η κανονική Συνέλευση για την εκλογή του νέου Εκτελεστικού Συμβουλίου στο σύνολό του.

Η εισήγησή μου, την οποία κοινοποιώ σε όλους τους ενδιαφερόμενους και τον Τύπο, εδράζεται στις αρχές και αξίες που η ίδια η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή υπηρετεί, θέτοντας πάνω από όλα την έγνοια για την καλύτερη δυνατή παρουσία των αθλητών μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ