aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑΜΚΕ: Χρυσό και χάλκινο στο αεροβόλο τυφέκιο

ΑΜΚΕ: Χρυσό και χάλκινο στο αεροβόλο τυφέκιο

ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΥ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Ιδανικά ξεκίνησε η μέρα στη σκοποβολή, όπως δηλαδή έκλεισε η προηγούμενη. Μετά το χρυσό της 13χρονης Παναγιώτας Χαραλάμπους στο αεροβόλο πιστόλι, ήταν η σειρά του 16χρονου Αλέξανδρου Χριστοφόρου να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, στο αεροβόλο τυφέκιο.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ότι οι νεαρότεροι αθλητές μας της σκοποβολής, δείχνουν πως αυτό το άθλημα παραμένει στο dna του Κύπριου αθλητή! Ακόμα κάτι εντυπωσιακό είναι πως παρέα με τον Χριστοφόρου, αγωνίστηκε την Πέμπτη (1/6/17) ο γηραιότερος της αποστολής μας, ο 62χρονος Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο οποίος συνόδευσε τον μικρό στο βάθρο από την τρίτη θέση.

Όπως καταλάβατε η Κύπρος κέρδισε ένα χρυσό και ένα χάλκινο στο αεροβόλο τυφέκιο ανδρών. Ο νεαρός Αλέξανδρος Χριστοφόρου (γεννημένος στις 8/7/2001) μπήκε στον τελικό του αγωνίσματος ως 4oς με 602,5 βαθμούς, ενώ ο Ανδρέας Κωνσταντίνου (7/8/1955) πέρασε ως 7ος.

Στον τελικό, οι δύο αθλητές μας διατήρησαν ψυχραιμία και συγκέντρωση, ανταγωνιζόμενοι πολύ σκληρά με τους Λουξεμβούργιους αθλητές. Ο μικρός μπήκε από την αρχή επικεφαλής και κατάφερε να παραμείνει εκεί μέχρι τέλους, συγκεντρώνοντας με 240,1 βαθμούς. Ο Κωνσταντίνου μέχρι τον προτελευταίο γύρο ήταν δεύτερος και έχασε το αργυρό μετάλλιο, για μόλις 0,1 βαθμό, αφού συγκέντρωσε 218,1 και ο Λουξεμβούργιος 218,2!

ΑΡΓΥΡΟ ΣΤΟ ΤΥΦΕΚΙΟ: Στην έξτρα βολή έχασε το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο τυφέκιο η Μαριλένα Κωνσταντίνου, αφού ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τη Λουξεμβούργια αθλήτρια με 240,3 βαθμούς! Έτσι, η αθλήτριά μας κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, περνώντας στον τελικό ως 4η, ισόβαθμη με την 3η Άρτεμις Παντελή με 407 βαθμούς. Στον τελικό, η Παντελή ήταν 5η με 175,9 βαθμούς.

ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ: Δύο νίκες και μία ήττα ο απολογισμός των αθλητών μας στην αντισφαίριση, έχοντας όμως κατακτήσει μετάλλια όλοι. Συγκεκριμένα, η Ραλούκα Σέρμπαν, ήταν και πάλι εντυπωσιακή, καταβάλλοντας εύκολα με 2-0 (6-1, 6-1) τη Μαλτέζα Ελέν Γενοβέζ και στον τελικό του Σαββάτου θα αντιμετωπίσει την Ελονόρα Μολινάρο από το Λουξεμβούργο. Αντίθετα, η πορεία του Λευτέρη Νέου σταμάτησε στα ημιτελικά του μονού ανδρών, αφού ο 18χρονος αθλητής μας ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Μονεγάσκο Φλοράν Ντιπ. Έτσι, ο Νέος θα αποχαιρετήσει το μονό με το χάλκινο μετάλλιο. Ωστόσο, θα έχει… βελτιωμένο χρώμα στο διπλό μικτό, αφού μαζί με τη Ραλούκα Σέρμπαν κέρδισαν το απόγευμα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) το δίδυμο από το Σαν Μαρίνο, Μπαρμπιέρι και Ντε Ρόσι. Στο πρόγραμμα της Παρασκευής (2/6), στις 11:00 το πρωί, θα αγωνιστούν ταυτόχρονα όλοι οι αθλητές μας. Τα κορίτσια Σέρμπαν και Σιόπαχα θα αντιμετωπίσουν στον τελικό του διπλού γυναικών τις Μαλτέζες Κούρμι και Τζενοβέζε, ενώ στο διπλανό γήπεδο οι Ευσταθίου και Νέος θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στον τελικό του διπλού ανδρών απέναντι στους Λουξεμβούργιους Ναφ και Ναστάζι. Αν κερδίσουν θα παίξουν για το χρυσό μετάλλιο, ενώ αν χάσουν θα κατακτήσουν το χάλκινο. Το τελευταίο παιχνίδι της ημέρας θα είναι ο τελικός του μικτού διπλού, με συμμετοχή Σέρμπαν και Νέου.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ: Άλλες δύο νίκες πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι Μαριότα Αγγελοπούλου και Μανολίνα Κωνσταντίνου στο μπιτς βόλεί γυναικών, που της φέρνει μάλλον οριστικά στη δεύτερη θέση, αφού μετρούν τώρα 4 νίκες και 1 ήττα, στην πρεμιέρα από το Σαν Μαρίνο. Στον πρώτο αγώνα τους οι κοπέλες επικράτησαν των Λουξεμβούργιων με 2-0 σετ (21-11, 21-8) και στον δεύτερο των Μονεγάσκων με επίσης 2-0 (21-13, 21-18). Δυστυχώς, η υπεύθυνη εταιρεία δεν μπορεί να βγάλει βαθμολογία!!!

ΕΠ. ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ: Την πρώτη τους νίκη πανηγύρισαν την Πέμπτη (1/6/17) τα κορίτσια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που ήταν αρκετή για να τις στείλει στα ημιτελικά του διπλού γυναικών. Οι Γεωργία Αβραάμ και Κωνσταντίνα Μελετιέ κέρδισαν με 3-0 σετ (11-5, 11-9, 11-5) τις Ισλανδές και παρά την ήττα τους από το Λουξεμβούργο με 3-0 (11-4, 11-3, 11-4) πέρασαν στην τετράδα. Στα ημιτελικά αντιμετώπισαν το ισχυρό δίδυμο από το Μαυροβούνιο Κούλαφικ – Πέτριτς από τις οποίες έχασαν με 3-1 σετ (10-12, 11-6, 11-4, 13-11), κατακτώντας ωστόσο το χάλκινο μετάλλιο. Αντίθετα, το δίδυμο των ανδρών μας, Όνιαν Σεραφίμοφ και Χρίστο Χριστόνοφ γνώρισαν δύο ήττες στον όμιλό τους και αποκλείστηκαν. Στον πρώτο αγώνα έχασαν από τους αθλητές του Σαν Μαρίνο με 3-1 σετ (11-8, 11-13, 11-9, 11-4) και στο δεύτερό τους παιχνίδι από τους Μονεγάσκους με 3-2 σετ, παρά το ότι προηγήθηκαν με 2-0, (11-8, 11-9, 5-11, 3-11, 3-11).

ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟΞΟ: Ανάμικτα συναισθήματα άφησε το πρωινό της Πέμπτης (1/6) στους αθλητές και παράγοντες της τοξοβολίας, αφού τα κορίτσια του σύνθετου τόξου αποκλείστηκαν όλα από την πρώτη τετράδα, ενώ αντίθετα στους άνδρες ο Διομήδης Δημητριάδης πέρασε στον τελικό. Στους αγώνες νοκ – άουτ των γυναικών, η Σοφία Τσαγκάρη, παρά το ότι μπήκε ως δεύτερη στο κυρίως ταμπλό, με ρεκόρ Κύπρου τους 658 βαθμούς, εντούτοις στον κρίσιμο αγώνα των νοκ-άουτ έχασε από την Ισλανδή Έιναρσντοτίρ με 135-133 κι αποχαιρέτησε το όνειρο ενός μεταλλίου. Από τη φάση των «16» ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους οι άλλες δύο αθλήτριες, αφού ήταν τελευταίες στον προκριματικό αγώνα. Η Στέλλα Κοκκίνου νίκησε στον πρώτο αγώνα με 122-120 την Ισλανδή Ντάξμπεκ, όμως έχασε στα προημιτελικά από τη Λουξεμβούργια με 135-131. Το ίδιο και η Μαρία Δικωμίτη, κέρδισε στον πρώτο αγώνα με 130-110 την Τοκατσέλι από το Σαν Μαρίνο κι έχασε στη συνέχεια από τη συμπατριώτισσά της Ντόλτσι με 133-128. Την πίκρα των γυναικών ήρθε να γλυκάνει κάπως ο Διομήδης Δημητριάδης στους άνδρες, ο οποίος την Παρασκευή (2/6) θ’ αντιμετωπίσει στον τελικό για το χρυσό μετάλλιο τον Ζιλ Σεβέρ από το Λουξεμβούργο. Στους «16» ο Δημητριάδης κέρδισε τον Άλφονς Ζαχάριας από το Λίχτενσταϊν με 142-134, στους «8» τον Λουξεμβούργιο Φραντς με 140-136 και στα ημιτελικά τον άλλο Ζαχάριας τον Στεφάν με 140-136. Οι άλλοι δύο αθλητές μας σταμάτησαν νωρίτερα την πορεία τους. Ο Κωνσταντίνος Χριστοδούλου κέρδισε στους «16» τον Ισλανδό Ταρνόφ με 141-136 κι έχασε στη συνέχεια στα δεκάρια από τον Ισλανδό Μπέγκα, αφού ισοβάθμησαν με 144-144! Ο Δημήτριος Καργάδος έχασε από τον πρώτο αγώνα του με 139-136 από τον Λουξεμβούργιο Φραντς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ: Αντίθετα συναισθήματα ένιωσαν οι αθλητές μας και στο Ολυμπιακό Τόξο, αφού οι άνδρες (Ελ Χελάλι, Παναγή και Φωτίου) δεν κατάφεραν να μπουν στην τετράδα, γνωρίζοντας ήττες στα προημιτελικά. Όμως, οι γυναίκες μας ήταν καταπληκτικές κι έκλεισαν τα 3 από τα 4 εισιτήρια των ημιτελικών. Η Έλενα Μουσικού κέρδισε άνετα με 6-0 τη Λουξεμβούργια και την Παρασκευή θα αναμετρηθεί στον τελικό με την Άννα Καλλένου, η οποία κέρδισε στις λεπτομέρειες την Μικαέλα Κουρουνά (5-5).

Φωτογραφίες: Σελήνη Αλεξία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ