aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑΜΚΕ: Χρυσάφι... 13 καρατίων

ΑΜΚΕ: Χρυσάφι… 13 καρατίων

ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Τα νιάτα πήραν… φωτιά κατά τη διάρκεια της δεύτερης αγωνιστικής ημέρας των 17ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, τους οποίους φιλοξενεί το Σαν Μαρίνο. Η ιστορία της 13χρονης Παναγιώτας Χαραλάμπους είναι αυτή που συγκέντρωσε πάνω της τα βλέμματα του ενδιαφέροντος της κυπριακής αποστολής.

Η νεαρότερη Κύπρια αθλήτρια στους αγώνες (γεννηθείσα στις 8 Μαρτίου 2004!) είναι γόνος της γνωστής μας πρωταθλήτριας στη σκοποβολή Φανής Θεοφάνους. Η μητέρα της, εκτός του ότι το 1994 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο τυφέκιο στους Κοινοπολιτειακούς του Καναδά, το 2001 στους ΑΜΚΕ του Σαν Μαρίνο κρέμασε στο στήθος της ξανά το χρυσό και πάλι στο αεροβόλο τυφέκιο.

Δεκαέξι χρόνια μετά, η κόρη της, στα 13 μόλις χρόνια ζωής, έκανε ό,τι και η μητέρα της, με τη διαφορά του ότι αγωνίζεται με διαφορετικό όπλο στα χέρια, το πιστόλι. Στις 31 Μαΐου 2017 η Παναγιώτα Χαραλάμπους κατάφερε να διατηρήσει τη συγκέντρωσή της και στους 9 γύρους και αφού πήρε το προβάδισμα ευστοχίας από την αρχή, στο τέλος πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

«Αυτό που ένιωσα μόλις τελείωσε ο αγώνας δεν περιγράφεται με λόγια. Μια ανατριχίλα με διαπέρασε και μια περηφάνια γι’ αυτό που πέτυχα. Μπορεί να είμαι μικρή, όμως πάντα ήθελα να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο κι ελπίζω να συνεχίσω έτσι», μας είπε λίγο πριν από την απονομή η νεαρή μας αθλήτρια.

Δίπλα της, η μαμά της, απόλυτα υπερήφανη, τρισευτυχισμένη, με ακόμα πιο έντονα συναισθήματα από τις δικές της επιτυχίες, μας είπε: «Πάντα ήθελε να ασχοληθεί με τη σκοποβολή και προτίμησα να αγωνίζεται στο πιστόλι και όχι στο τυφέκιο, το οποίο χρειάζεται περισσότερη δύναμη. Νιώθω υπέροχα και περήφανη για την επιτυχία της Παναγιώτας και ελπίζω να συνεχίσει και στο μέλλον με διακρίσεις».

Να σημειώσουμε ότι στον προκριματικό η Χαραλάμπους σημείωσε νέο παγκύπριο ρεκόρ γυναικών και νεανίδων, με 375 βαθμούς, που την κατέτασσαν στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Μαυροβούνια αθλήτρια, η οποία στον τελικό έμεινε 5η. Στον ίδιο αγώνα έλαβε μέρος και η Κωνσταντίνα Πρατσή, η οποία μπήκε ως 6η στον τελικό (364), όμως αποχώρησε πρώτη από όλες και κατέλαβε την 8η θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ