aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑλυτάρχης στο Μπουένος Άιρες η Έλενα Παπάζογλου

Αλυτάρχης στο Μπουένος Άιρες η Έλενα Παπάζογλου

Μία ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση απέστειλε η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στην τεχνική σύμβουλο της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Έλενα Παπάζογλου, ενόψει των 3ων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2018 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Η Παγκόσμια ομοσπονδία, πρότεινε στην Κύπρια το διορισμό της στη θέση του Course Representative στους επερχόμενους Αγώνες, που θα διεξαχθούν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής μεταξύ 6-18 Οκτωβρίου 2018. Η κυρία Παπάζογλου από την πλευρά της αποδέχτηκε την πρόταση.

Ο course representative ή αλυτάρχης ενός αγώνα, είναι το άτομο που επιβλέπει εκ μέρους της Παγκόσμιας ομοσπονδίας τον στίβο στη θάλασσα και εποπτεύει την ομαλή του διεξαγωγή με βάση τους κανονισμούς του αθλήματος. Η κα Παπάζογλου κατέχει τον τίτλο του διεθνή αλυτάρχη από το 2003.

Το άθλημα της ιστιοπλοΐας στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων θα διεξαχθεί μεταξύ 7-13 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή 50 αγοριών και 50 κοριτσιών από 44 χώρες, σε τρία αγωνίσματα (Techno 293+, IKA Twin Tip Racing, Nacra 15). Η κα Έλενα Παπάζογλου σχολίασε για την τιμητική επιλογή της World Sailing προς το πρόσωπό της: «Ο ορισμός αυτός πρώτη φορά δίνεται σε Κύπριο Διεθνή Αλυτάρχη Αγώνων, κάτι που με τιμά ιδιαίτερα! Και το γεγονός ότι είμαι γυναίκα, μετρά ακόμη περισσότερο, αφού είναι σημαντικό η ίση εκπροσώπηση να περιλαμβάνει όλες τις βαθμίδες του αθλητισμού και όχι μόνο τους αθλητές».

Η τεχνική σύμβουλος της ΚΙΟ έχει υπηρετήσει ως Course Representative σε άλλες τρεις πρόσφατες σημαντικές διοργανώσεις. Το 2015 στο test event των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και συγκεκριμένα στο RS:X, το 2017 στην κλάση 29er του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων στην Κίνα και το 2018 στην ίδια κλάση και το αντίστοιχο πρωτάθλημα, που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ