aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑλλαγές και εκσυγχρονισμός

Αλλαγές και εκσυγχρονισμός

Η τεχνική επιτροπή της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) πραγματοποίησε συνεδρία στη Μαδρίτη, στην οποία παρέστη και ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνος Μιχαηλίδης, με την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής. Υπήρξε η εκτίμηση πως η διοργάνωση στην Ταραγόνα ήταν πετυχημένη σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή αθλητών και του αγωνιστικού επιπέδου των αγώνων και των αποτελεσμάτων…

Η τεχνική επιτροπή αποφάσισε όπως εισηγηθεί στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΕΜΑ τη μείωση του αριθμού των αθλημάτων, ούτως ώστε να γίνει πιο προσιτή από οικονομικής και οργανωτικής άποψης η ανάληψη της διοργάνωσης από μεσαίου και μικρού μεγέθους κράτη… Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Ντίνος Μιχαηλίδης, υπέβαλε εισήγηση όπως αρχής γενομένης από τους επόμενους αγώνες, το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει 16-18 αθλήματα, εκ των οποίων τα δέκα να είναι μόνιμα στο πρόγραμμα και τα άλλα έξι έως οκτώ εκ περιτροπής, ανάλογα με τον διοργανωτή και την αθλητική κουλτούρα της κάθε φιλοξενούσας χώρας.

Η τεχνική επιτροπή διαπίστωσε ότι η συμμετοχή σε πολλά αγωνίσματα ήταν οριακή στο να προχωρήσει κανονικά η διεξαγωγή τους. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε όπως χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση στο πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα, για τον περιορισμό του μεγέθους του προγράμματος αποφασίστηκε όπως τα αθλήματα θαλάσσης μεταφερθούν στα Beach Games. Εξαίρεση αποτελούν τα αγωνίσματα Laser και RS:X της Ιστιοπλοΐας, έτσι ώστε να διατηρηθεί ο θαλάσσιος χαρακτήρας των αγώνων.

Για την αναβάθμιση των αγώνων, αποφασίστηκε όπως προχωρήσουν άμεσα οι επαφές με τις διεθνείς ομοσπονδίες αθλημάτων, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό στην κατάρτιση του αγωνιστικού καλενταριού, έτσι ώστε να αποφεύγεται η ταυτόχρονη διεξαγωγή των αγώνων με άλλες μεγάλες διοργανώσεις, κάτι που εφόσον επιτευχθεί, θα βοηθήσει στη συμμετοχή στους Μεσογειακούς Αγώνες, περισσοτέρων κορυφαίων αθλητών. Οι πιο πάνω αποφάσεις θα αποτελέσουν εισηγήσεις προς το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΕΜΑ με σκοπό τη λήψη οριστικών αποφάσεων. Οι όποιες οριστικές αποφάσεις ληφθούν, θα ισχύσουν από τους επόμενους Μεσογειακούς Αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν το 2021 στο Οράν της Αλγερίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ