aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑκολουθούν ρητά το safeguarding στην Arsenal Κύπρου

Ακολουθούν ρητά το safeguarding στην Arsenal Κύπρου

Μετά από σχετική οδηγία που στάλθηκε από το Λονδίνο και την Arsenal, όλες οι επίσημες ακαδημίες των «κανονιέρηδων» ανά το παγκόσμιο είναι πλέον υποχρεωμένες να τηρούν πιστά τους κανόνες safeguarding. Ανάμεσα τους και η Arsenal Soccer School Cyprus, η οποία φέτος απασχολεί σχεδόν 300 παιδιά στις δύο της σχολές, στα γήπεδα του Κεραυνού και στις εγκαταστάσεις του Grammar School στη Δευτερά.

Το safeguarding είναι ένας όρος που προέρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία. Πρόκειται για οδηγίες σωστής συμπεριφοράς προς ανήλικους και άτομα ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, που στόχο έχουν την προστασία των δικαιωμάτων τους, κρατώντας τους μακριά από κακοποίηση και παραμέληση.

Για την Arsenal, αποτελεί βασικό κριτήριο οι προπονητές στις δεκάδες ακαδημίες της ανά τον πλανήτη, να ακολουθούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις στον τρόπο που χειρίζονται και απευθύνονται στα παιδιά. Όλοι οι προπονητές της Arsenal περνάνε από ειδικό έλεγχο του ποινικού τους μητρώου πριν προσληφθούν, ενώ ακολουθούν και μαθήματα για να αποκτήσουν τις σωστές δεξιότητες για το χειρισμό των νεαρών ατόμων.

Ο Γενικός Διευθυντής των Σχολών της Arsenal σε Ελλάδα και Κύπρο, κ. Γιώργος Τόλιας, μίλησε για τις διαδικασίες safeguarding που ακολουθούνται στις σχολές της Arsenal στις δύο χώρες: «Οι ακαδημίες ποδοσφαίρου της Arsenal σε Ελλάδα και Κύπρο στοχεύουν στην εγγύηση της ασφάλειας και της ευημερίας όλων των παιδιών και των νέων ατόμων που συμμετέχουν στις δραστηριότητες μας. Παίρνουμε πολύ σοβαρά όποια κακή διαχείριση των κανόνων ασφαλείας ή κακοποίηση και προωθούμε τη νοοτροπία καλής διαχείρισης και υπευθυνότητας».

Στην Κύπρο, διαπιστευμένοι safeguarding officers για την Arsenal είναι ο υπεύθυνος της ακαδημίας, Χαράλαμπος Σπύρου και ο προπονητής Λοΐζος Λουβαρής ο οποίος έχει βάση στα γήπεδα του Grammar School στη Δευτέρα. Επιπλέον, η Arsenal βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή και με την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ