aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑκάθεκτος ο Μιλτιάδης

Ακάθεκτος ο Μιλτιάδης

Με τον Ανδρέα Μιλτιάδη να κερδίζει και τη δεύτερη διαδρομή μήκους 96χλμ συνεχίστηκε το Σάββατο (30/3) ο αγώνας Skoda Cyprus Gran Fondo, όπου μετέχουν 603 ποδηλάτες, οι περισσότεροι που πήραν ποτέ εκκίνηση σε αγώνα ποδηλασίας στην Κύπρο. Ο 22χρονος αθλητής, νικητής στον αγώνα τόσο το 2017 όσο και το 2018, διατηρεί πλέον προβάδισμα 4 λεπτών και 28  δευτερολέπτων από το δεύτερο Ross Fawsett. Τρίτος 2:41 πίσω από το Βρετανό είναι ο Alexander Steffens από τη Γερμανία.

Πρώτη στις γυναίκες πέρασε η Alina Mylka από την Πολωνία η οποία τη δεύτερη ημέρα ήταν κατά πέντε λεπτά ταχύτερη από τη Ρωσίδα Anastasia Chulkova, περσινή νικήτρια του αγώνα, που τρέχει με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ. Η Chulkova παραμένει δεύτερη όπου ήταν και την πρώτη  ημέρα, ενάμιση λεπτό πίσω. Πίσω έπεσε η νικήτρια της πρώτης ημέρας Jessica Rhodes-Jones.

Στον αγώνα μετέχουν αθλητές από 30 χώρες καθώς είναι ένας εκ των 23 της παγκόσμιας σειράς UCI Gran Fondo World Series. Την Κυριακή (31/3) ο αγώνας ολοκληρώνεται με μια διαδρομή μήκους 54χλμ και απονομές στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου στις 14:00. Η διαδρομή κατευθύνεται από την Κάτω Πάφο προς Στατό-Άγιο Φώτο και τερματίζει στην Τσάδα.

Το Skoda Cyprus Gran Fondo διοργανώνεται από την Activate Cyprus με την υποστήριξη της Skoda, μεγάλο χορηγό το Υφυπουργείο Τουρισμού, ενώ τελεί Υπό την Αιγίδα του Δήμου Πάφου. Τον αγώνα στηρίζουν επίσης o Σύνδεσμος Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας και ο Οργανισμός REACTION, η UNICARS, η Atlantic Insurance, η Sixt Rent Car, η Shimano, η Ballan Sportswear, η RPS Promotions, το τυπογραφείο Kemanes, η ΕΤΑΠ Πάφου και η Motolife Tours.

Πρώτη η Zabelinskaya, δεύτερη η Άντρη

Στο δεύτερο σκέλος του αγώνα Aphrodite Women Cycling που διοργανώθηκε παράλληλα με το Skoda Cyprus Gran Fondo, η Olga Zabelinskaya κέρδισε και τη δεύτερη ημέρα. Η Άντρη Χριστοφόρου ήταν δεύτερη σκοράροντας άλλους 20 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, που τη βοηθούν στην προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. Τρίτη το Σάββατο (30/3) ήταν η Ρωσίδα Elizaveta Oshurkova.

Πληροφορίες και αποτελέσματα στο www.activatecyprus.com και www.facebook.com/cyprusgranfondo.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ