aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΑΓΟ: Γιόρτασε η Λεμεσός

ΑΓΟ: Γιόρτασε η Λεμεσός

Η Λεμεσός γιόρτασε με εξαιρετικό τρόπο την ετήσια εκδήλωση του προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους» του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, που έγινε στο Θεμιστόκλειο Αθλητικό Κέντρο την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στην παρουσία Πολιτειακών και Αθλητικών Αρχών και πέραν των 1.500 ατόμων, στοιχείο το οποίο καταδεικνύει ότι το πρόγραμμα ΑΓΟ αγκαλιάστηκε με θέρμη από όλους.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν προγράμματα Γενικής Άθλησης, Αντισφαίρισης, εξειδικευμένα προγράμματα Ρυθμικής Γυμναστικής και Καράτε, παραδοσιακοί Χοροί από παιδιά και ενήλικες, προγράμματα εκγύμνασης για ενήλικες και πρόγραμμα για παιδιά Προδημοτικής Εκπαίδευσης. Αξίζει να σημειωθεί και η πολύ καλή παρουσίαση προγράμματος από τα Κέντρα Ημέρας Ενηλίκων ατόμων με ειδικές ικανότητες «Το Σπίτι του Μάριου» και «Πρόσβαση».

Έλαβαν μέρος συνολικά 500 μέλη όλων των ηλικιών τα οποία συμμετέχουν στα συγκεκριμένα προγράμματα ΑΓΟ Λεμεσού. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό αφού το θέαμα προκάλεσε το θαυμασμό και το ζεστό χειροκρότημα των επισήμων και του κοινού. Επιπλέον, ανέδειξε τα πολύ ευεργετικά οφέλη που προσφέρει η άσκηση σε όλους τους αθλούμενους ανεξαρτήτου ηλικίας, καθώς και την άριστη δουλειά που γίνεται στο πρόγραμμα ΑΓΟ από όλους τους συντελεστές, καθηγητές φυσικής Αγωγής που διδάσκουν στο Πρόγραμμα.

Το Μέλος του Δ.Σ. ΚΟΑ Στέλιος Στυλιανού στο χαιρετισμό του, τόνισε τη μεγάλη απήχηση και επιτυχία που έχει το πρόγραμμα του ΑΓΟ, ανάμεσα στον κόσμο για 32 χρόνια και μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής: «Το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους», είναι από τα πιο σημαντικά και πετυχημένα προγράμματα του Κυπριακού Αθλητισμού. Στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμό είμαστε περήφανοι γιατί το ΑΓΟ έχει καταστεί ένα αθλητικό κίνημα που έχει αγκαλιάσει όλες τις κατηγορίες ανθρώπων στη χώρα μας, χωρίς οποιαδήποτε φυλετική, θρησκευτική, κοινωνική, ηλικιακή και οικονομική διάκριση και στην απουσία οποιουδήποτε σωματικού ή πνευματικού φραγμού. Καλύτεροι “πρεσβευτές” του ΑΓΟ, για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει, είστε όλοι εσείς τα 4.000 μέλη του στην Επαρχία Λεμεσού, αλλά και οι 25 γυμναστές μας που επιτελούν ένα εξαίρετο έργο».

Η Προϊσταμένη Μαζικού Αθλητισμού του ΚΟΑ Έφη Μούζουρου Πενηνταέξ στο χαιρετισμό της είπε και τα ακόλουθα: «Στο πρόγραμμα λειτουργούν Παγκύπρια 500 κέντρα για άτομα κάθε ηλικίας, με συμμετοχή πέραν των 16.000 μελών. Νομίζω μπορούμε να μιλούμε με περηφάνια για αυτήν την απόφαση. Η αθρόα συμμετοχή που συνοδεύεται από συνέπεια και εργατικότητα, είναι τρανή απόδειξη, για μας, πόσο απαραίτητο έχει γίνει το πρόγραμμα στη ζωή των μελών μας και το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι, μέσα από το πρόγραμμα, βιώνουν καθημερινά τα ευεργετικά οφέλη της άσκησης. Κάθε μέρα κάνουμε και καινούργιους φίλους. Όλοι εμείς στη διαχείριση του ΑΓΟ νιώθουμε πολύ όμορφα  βλέποντας τα μέλη μας  να συμμετέχουν, να ασκούνται, να χαμογελούν  και να διασκεδάζουν».

Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν όλοι οι Δήμαρχοι της επικράτειας Λεμεσού. Ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, Μέσα Γειτονιάς Δώρος Αντωνίου, Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς, Ύψωνα Παντελής Γεωργίου και ο Αντιδήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Μάριος Κουκλής. Τόνισαν πως το πρόγραμμα ΑΓΟ,  αγγίζει όλες τις μάζες του λαού μας, για αυτό και η Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει να ενισχύσει και να αναβαθμίσουμε  αυτή την προσπάθεια, σε στενή συνεργασία με τον ΚΟΑ.

Την εκδήλωση, τίμησαν επίσης  με την παρουσία τους ο Έντιμος βουλευτής ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος, εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, της Αστυνομίας, Πρόεδροι και Μέλη Σχολικών Εφοριών και Πρόεδροι και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Σωματείων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ