aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ7ος ετήσιος ορειβατικός αγώνας δρόμου

7ος ετήσιος ορειβατικός αγώνας δρόμου

Το σωματείο δρομέων Δρό.Με.Α. Racing διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά τον ορειβατικό αγώνα «Garmin Troodos 15-km Green Race», στις 12 Ιουνίου, με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Τροόδους.

Ο αγώνας, ο οποίος διασχίζει  μαγευτικά μονοπάτια της φύσης περιμετρικά του Τρόοδους, είναι μοναδικός στο είδος του δίνοντας την ευκαιρία στους δρομείς να απολαύσουν την πανοραμική θέα αφού πρώτα ‘κατακτήσουν’ το  υψηλότερο σημείο  της Κύπρου!

Στόχος του αγώνα είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω του αθλητισμού για μία πιο οικολογική συνείδηση αναφορικά με την προστασία των δασών και βιότοπων της Κύπρου. Παράλληλα, δημιουργούνται ευκαιρίες αθλητισμού αναψυχής στο φυσικό περιβάλλον. Επιπρόσθετα, ο αγώνας υποστηρίζει την δράση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus plus, «Safe You» που στοχεύει στην καλλιέργεια αθλητικής συνείδησης μακριά από την χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Δικαίωμα συμμετοχής στον ορειβατικό αγώνα δρόμου, ο οποίος έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους αλλά και του μεγάλου υψομέτρου, έχουν άτομα από 18 ετών και άνω.

Το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν διαδικτυακά στο www.dromearacing.com, (μέχρι τις 9 Ιουνίου) καθώς και επί τόπου την ημέρα του αγώνα από τις 7:30-8:30 π.μ. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 π.μ. Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού είναι οι 2 ώρες και 10 λεπτά.

Η εκδήλωση εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Αθλητικού Φεστιβάλ Τροόδους κατά την διάρκεια του οποίου η Bikin Cyprus διοργανώνει ποδηλατικούς αγώνες καθώς και αγώνα δρόμου 3.5 χλμ και παιδικό αγώνα δρόμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ