aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ500 αθλητές έρχονται στην Κύπρο για το 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κόμπακ Σπόρτιγκ

500 αθλητές έρχονται στην Κύπρο για το 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κόμπακ Σπόρτιγκ

Άλλη μία σημαντική διεθνής διοργάνωση θα φιλοξενήσει στη χώρα μας η Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου (ΣΚΟΚ). Πρόκειται για το 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κόμπακ Σπόρτιγκ, το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 15-19 Σεπτεμβρίου 2021 στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο στη Λάρνακα. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, στις 19:30.

Λεπτομέρειες για τη διοργάνωση δόθηκαν στα πλαίσια δημοσιογραφικής διάσκεψης που διεξήχθη το πρωί της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου, στην Οικία Ματέι στη Λάρνακα. Σε ένα από τα πιο ιστορικά κτήρια της Κύπρου, η ΣΚΟΚ μαζί με το Δήμο Λάρνακας, φιλοξένησαν τα ΜΜΕ και ανέλυσαν την επικείμενη σημαντική διοργάνωση της Παγκόσμιας Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κυνηγετικών Όπλων (FITASC), η οποία θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά στο νησί μας, και πρώτη μετά από 15 χρόνια.

Σαββίδης: «Από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις»
Ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ κ. Τζιοβάνης Σαββίδης, αφού ευχαρίστησε τα ΜΜΕ και τους χορηγούς για τη στήριξη, τόνισε ότι «είναι μεγάλη η ευθύνη αλλά και η τιμή που μας γίνεται με την ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κόμπακ Σπόρτιγκ». Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες σκοπευτικές διοργανώσεις στον κόσμο και έτσι η δουλειά που γίνεται από την οργανωτική επιτροπή και ο φόρτος εργασίας είναι ιδιαίτερα μεγάλος».

Όπως εξήγησε ο κ. Σαββίδης, στη χώρα μας αναμένονται περίπου 500 σκοπευτές από 29 χώρες, οι οποίοι θα διαμένουν κυρίως σε ξενοδοχεία και καταλύματα της επαρχίας Λάρνακας. «Η συνεισφορά του αθλήματος της σκοποβολής στον αθλητικό τουρισμό, είναι ιδιαίτερα σημαντική, εδώ και πολλά χρόνια, αφού είναι δεκάδες οι μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις που φιλοξενούμε, ενώ εκατοντάδες σκοπευτές όλων των αγωνισμάτων επιλέγουν την Κύπρο και για προπονητικά καμπ. Γι΄ αυτό και η στήριξη από το Υφυπουργείο Τουρισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική και χαιρόμαστε που τους έχουμε ως συνεργάτες».

Ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ ευχαρίστησε το Δήμο Λάρνακας και τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα για τη στήριξη. «Είναι πάντα δίπλα από το άθλημα μας», είπε.

Ακολούθως, ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε σε ένα πολύ σημαντικό θέμα για την ομοσπονδία και γενικότερα την αθλητική Κύπρο και τον αθλητικό τουρισμό, που είναι το εκκρεμών νομοσχέδιο για τα σκοπευτήρια, το οποίο βρίσκεται στη Βουλή. «Εφόσον εγκριθεί, θα μας δώσει τη δυνατότητα ως Ομοσπονδία να κάνουμε περισσότερες διοργανώσεις με πολλαπλά οφέλη, ενώ θα αυξήσει την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα των σκοπευτηρίων, προς όφελος του σπορ», τόνισε ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ.

Χάματσος: «Έχουμε τις γνώσεις»
Το κόμπακ σπόρτιγκ είναι μη Ολυμπιακό αγώνισμα της σκοποβολής, όπου οι αθλητές στοχεύουν από 200 δίσκους (50 την ημέρα), οι οποίοι εκτοξεύονται από έξι διαφορετικούς βατήρες ανά γήπεδο, προσομοιάζοντας έτσι το κυνήγι. Το σπορ καλλιεργείται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία FITASC, η οποία το 2021 κλείνει 100 χρόνια ζωής.

Εκπρόσωπος της FITASC στο πάνελ, το μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο Κύπριος Λουκάς Χάματσος, ο οποίος δήλωσε: «Η διοργάνωση αυτή είναι πολύ σημαντική για το νησί μας, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και γενικότερα. Ως μέλος του Δ.Σ. της ΣΚΟΚ, είναι διπλή η χαρά μου που το διοργανώνουμε. Η τεράστια επιτυχία το 2018 του Πανευρωπαϊκού αγώνα κόμπακ μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε και το παγκόσμιο. Ως μέλος του Δ.Σ. της FITASC είμαι επίσης πολύ περήφανος που το διοργανώνουμε στην πατρίδα μου. Κάναμε και φέτος ένα Γκραν Πρι στη Λεμεσό, αλλά με λιγότερες συμμετοχές λόγω της πανδημίας. Και το προσεχές Σαββατοκύριακο θα έχουμε Γκραν Πρι του κόμπακ, στη Λευκωσία με 130 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 100 ξένοι, που έρχονται νωρίτερα για να προετοιμαστούν για το Παγκόσμιο. Έχουμε τις γνώσεις για να διεξαχθεί ομαλά ο αγώνας. Η φιλοξενία μας είναι γνωστή στους ξένους και την αναμένουν ιδιαίτερα».

Χριστοφόρου: «Στολίδι το σκοπευτήριο μας»
Από πλευράς Δήμου Λάρνακας, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής νεολαίας και αθλητισμού κ. Ανδρέας Χριστοφόρου είπε: «Εκ μέρους του Δημάρχου Λάρνακας, σας καλωσορίζω στην πόλη μας. Η συνεργασία του Δήμου με την σκοπευτική οργάνωση Λάρνακας και την Ομοσπονδία, είναι διαχρονική και δεδομένη. Το Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λάρνακας είναι ένα στολίδι και συμπεριλαμβάνεται στα πέντε κορυφαία της Ευρώπης. Με την πανδημία να κυριαρχεί, θέλω να απευθύνω τα συγχαρητήρια μου στους διοργανωτές που φέρνουν εις πέρας αυτή τη διοργάνωση. Ο αθλητισμός είναι ψηλά στην ατζέντα του Δήμου και οι στόχοι μας υλοποιούνται, αφού συνεχώς νέες εκδηλώσεις διοργανώνονται στην πόλη μας, η οποία εξελίσσεται σε αθλητικό προορισμό».

Ο αγώνας
Στις 15 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στη Λάρνακα θα διεξαχθεί η επίσημη τελετή έναρξης, στην παρουσία επισήμων και των αθλητών. Στις 16 του μήνα αρχίζει η δράση, με 50 δίσκους καθημερινά για κάθε αθλητή. Την Κυριακή 19 του μήνα θα λάβουν χώρα οι τελευταίοι δίσκοι και η τελετή απονομών.

Χορηγοί της Ομοσπονδίας και του αγώνα είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου, το Υφυπουργείο Τουρισμού και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας. ΚΟΑ ΚΟΕ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ