aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ18οι ΑΜΚΕ: «Άγγιξε» την ανατροπή αλλά… μίλησαν οι Φάλτζον

18οι ΑΜΚΕ: «Άγγιξε» την ανατροπή αλλά… μίλησαν οι Φάλτζον

ΤΟΥ ΕΥΤΥΧΙΟΥ ΓΙΑΞΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ)

Πικρή γεύση άφησε στην εθνική ομάδα Καλαθόσφαιρας Ανδρών της Κύπρου η πρεμιέρα της στους 18ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης. Όχι μόνο επειδή ηττήθηκε από τη Μάλτα με 93-81 και είδε την προσπάθειά της για διάκριση να δυσκολεύει, αλλά και λόγω του ότι πλησίασε σε μια τρομερή ανατροπή στον αγώνα που έγινε στο Μπαρ.

Συγκεκριμένα, οι διεθνείς μας, παρότι έχαναν με 13 πόντους διαφορά 4:30 πριν από το τέλος και με 10 πόντους με δύο λεπτά να απομένουν, κατάφεραν να μειώσουν στους δύο πόντους (83-81), ενάμισι λεπτό πριν από το φινάλε, με τον Νίκο Στυλιανού να ευστοχεί σε τρία διαδοχικά τρίποντα! Η εθνική μας εντούτοις… έμεινε από δυνάμεις και στο τελευταίο μέρος του αγώνα κατέρρευσε, δεχόμενη ένα σερί 10-0 από τους Μαλτέζους και χάνοντας τον πρώτο της αγώνα.

Η Κύπρος είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με πρώτο σκόρερ τον Τάιρελ Μπιγκς με 19, ενώ πρωταγωνιστές για τη Μάλτα ήταν τα αδέλφια Φάλτζον, με τον Άαρον να σκοράρει 27 πόντους και τον Τέβιν να προσθέτει άλλους 24!

Η εθνική μας θα δώσει το δεύτερο της παιχνίδι το βράδυ (21:00 ώρα Κύπρου) της Τετάρτης και απέναντι στο ισχυρό Μαυροβούνιο δεν έχει πλέον άλλη επιλογή πέραν της νίκης, για να συνεχίζει να ελπίζει για τις θέσεις μεταλλίων.

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 43-34, 62-51, 93-81

Κύπρος (Λίνος Γαβριήλ): Τάιρελ Μπιγκς (19), Νίκος Στυλιανού (13), Ιάκωβος Παντελή (13), Ανδρέας Σιζόπουλος (10), Σάιμον Μιχαήλ (10), Στέφανος Ηλιάδης (9), Παναγιώτης Μάρκου (6), Μιχάλης Κουμής (1), Χρίστος Λοϊζίδης, Ραφαήλ Ελευθερίου, Ιωάννης Γιανναράς, Γιώργος Θεοχαρίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ