aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΓΟΡΑΟδοντίατροι «νέας γενιάς» στην Κύπρο

Οδοντίατροι «νέας γενιάς» στην Κύπρο

Με το επίπεδο σπουδών να αναβαθμίζεται και να εξελίσσεται συνεχώς, το μοναδικό στην Κύπρο Tμήμα Οδοντιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, αποτελεί πλέον περιζήτητο προορισμό ανάμεσα στους φοιτητές του κλάδου. Η Κύπρος άλλωστε τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί ένας από τους ασφαλέστερους και φιλικότερους φοιτητικούς προορισμούς της ΕΕ, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι διεθνείς  φοιτητές, τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να επιλέγουν την Κύπρο για ανώτατες σπουδές.

Το Tμήμα Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, παρέχει στους φοιτητές του ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών, βασισμένο στα υψηλότερα ευρωπαϊκά και βορειοαμερικανικά πρότυπα οδοντιατρικής εκπαίδευσης. Πρωταρχική θέση σε αυτό κατέχει η πλήρης και ορθή εκπαίδευση του φοιτητή, που πραγματοποιείται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων καθηγητών και με τη συνδρομή της τεχνολογίας αιχμής. Προηγμένα εργαστήρια προσομοίωσης, καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας και έμπειροι καταξιωμένοι καθηγητές  συνδυάζονται με μια μοναδική δυνατότητα κλινικής πρακτικής, καθώς οι φοιτητές εξασκούνται στην Οδοντιατρική Κλινική που βρίσκεται μέσα στην Πανεπιστημιούπολη.

Τεχνολογία αιχμής για την εκπαίδευση της ‘νέας γενιάς’ οδοντιάτρων

Κατά τη διδασκαλία, οι φοιτητές της Οδοντιατρικής έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν με τη χρήση phantoms, ειδικών εκπαιδευτικών ανδρείκελων, σε συνδυασμό με την εξελιγμένη τεχνολογία CAD/CAM, που επιτρέπει μέσω υπολογιστικών συστημάτων την όσο το δυνατόν καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη σχεδίαση της οδοντιατρικής θεραπείας. Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα μάθησης μέσω του προηγμένου αυτού συστήματος, γεγονός που τους επιτρέπει να έχουν ακόμα πιο θεωρητική και παράλληλα κλινική εκπαίδευση.

Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό, ότι κατά την εκπαίδευσή τους, οι φοιτητές της Οδοντιατρικής έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (virtual reality technology) με μηχανήματα MOOG Simodont, που βρίσκονται στη διάθεσή τους. Τα μηχανήματα αυτά βασίζονται στη λεγόμενη «τεχνολογία αφής», που είναι ό,τι πιο σύγχρονο στον τομέα αυτό και η οποία στοχεύει στην προσομοίωση της αίσθησης της αφής με διάφορους μηχανισμούς. Αυτό σημαίνει πως οι φοιτητές, μέσω των συγκεκριμένων μηχανημάτων, λαμβάνουν μια πλήρη εμπειρία προσομοίωσης και εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας.

Διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο Οδοντιατρικής

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, που κάνει το πτυχίο Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ακόμα πιο δημοφιλές, είναι το γεγονός πως είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και οι απόφοιτοι μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους (General Dental Practitioner) σε περισσότερες από 32 χώρες της Ευρώπης. Επιπλέον, το Τμήμα Οδοντιατρικής είναι μέλος της Ένωσης για την Οδοντιατρική Εκπαίδευση της Ευρώπης (Association for Dental Education in Europe – ADEE), γεγονός που επιτρέπει στους καθηγητές και στους φοιτητές να ενημερώνονται και να παρακολουθούν διαρκώς τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στον τομέα της Οδοντιατρικής. Το Bachelor of Dental Surgery βασίζεται ως προς τη δομή του στο «2009 Update of the Profile and Competences for the Graduating European Dentist» που έχει εγκριθεί από τo Council of European Dentists και έχει επικαιροποιηθεί το 2017 από την ADEE. Επομένως, για τους αποφοίτους οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ανοίγεται «πεδίον δόξης λαμπρόν» για μια καριέρα οδοντιάτρου με τη δική τους ιδιωτική κλινική, είτε για εργασία σε ιδιωτικά ή δημόσια νοσοκομεία και κοινοτικές κλινικές. Παράλληλα, δίδεται η δυνατότητα ειδίκευσης σε τομείς όπως η Ορθοδοντική, η Παιδοδοντιατρική, η Οδοντική Χειρουργική και η Περιοδοντολογία.

Το Tμήμα Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των επίδοξων οδοντιάτρων, τόσο από την Κύπρο και την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες όπως Γερμανία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ιταλία. Ο συνδυασμός υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων με το υψηλής ποιότητας πρόγραμμα σπουδών και την ιδιόκτητη οδοντιατρική κλινική που διαθέτει, το κατατάσσουν όλο και υψηλότερα στις προτιμήσεις φοιτητών.

Διαβάστε αναλυτικά για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου εδώ ή επικοινωνήστε μαζί τους στο [email protected]

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ