aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΤο μέλλον είναι εδώ: Το παιδί «θαύμα» της Βραζιλίας έγραψε ιστορία στο «Γουέμπλεϊ»

Το μέλλον είναι εδώ: Το παιδί «θαύμα» της Βραζιλίας έγραψε ιστορία στο «Γουέμπλεϊ»

Η «οντισιόν» του Έντρικ στο «Γουέμπλεϊ» εξελίχθηκε ονειρικά για τον 17χρονο Βραζιλιάνο, με τον 17χρονο άσο της Ρεάλ Μαδρίτηγς να γράφει ιστορία στο θρυλικό γήπεδο.

Ένα παιχνίδι ανάμεσα στην Αγγλία και τη Βραζιλία δεν μπορεί να θεωρηθεί ποτέ αδιάφορο. Ακόμα και αν οι δύο γίγαντες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου μονομαχούν σε φιλικό πλαίσιο. Αυτό αποδείχθηκε και το βράδυ του Σαββάτου στο «Γουέμπλεϊ». Ξύλο, μάχες σώμα με σώμα, με τις δύο ομάδες να παίζουν στο 100% ψάχνοντας μονάχα τη νίκη την οποία βρήκε η Βραζιλία που επικράτησε με 1-0.

Ο άνθρωπος της αναμέτρησης έμελλε να είναι ένα 17χρονο παιδί. Το παιδί «θαύμα» της Βραζιλίας, ο Έντρικ, ο οποίος από το καλοκαίρι θα αγωνίζεται στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τη Βασίλισσα να τον έχει αποκτήσει από την Παλμέιρας, ποντάροντας πολλά.

Μια θρυλική οντισιόν μπροστά στα μάτια όλου του πλανήτη

Για τον Έντρικ οι συνθήκες ήταν ονειρικές για να γράψει ιστορία. Μια συμμετοχή στο «Γουέμπλεϊ» αποτελεί πάντα μεγάλη πρόκληση για έναν ποδοσφαιριστή. Είτε πρόκειται για φιλικό, είτε για επίσημο παιχνίδι. Ο Έντρικ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με μοναδικό σκοπό να κρίνει την αναμέτρηση. Και το έκανε, παρότι βρίσκεται μόλις στο 17ο έτος της ηλικίας του.

Μάλιστα, ο 17χρονος κατάφερε να γράψει ιστορία μπροστά στα μάτια ολόκληρου του πλανήτη και να παρουσιάσει τον εαυτό του μέσα στο θρυλικό «Γουέμπλεϊ». Από χθες το βράδυ ο Έντρικ είναι ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του «Γουέμπλεϊ», είτε σε συλλογικό, είτε σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Σε ηλικία 17 ετών και 246 ημερών ο Έντρικ είναι ο νεότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει στην ιστορία του «Γουέμπλεϊ».

Και μάλιστα το έκανε απέναντι στην Αγγλία, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στο σπουδαίο του κατόρθωμα. Ο Έντρικ μυρίστηκε τη φάση. Βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή, καθώς ακολούθησε μέχρι τέλους τον Βινίσους και δικαιώθηκε. Ο μελλοντικός του συμπαίκτης στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάφερε να νικήσει τον Πίκφορντ, ωστόσο ο Έντρικ ήταν εκεί και σε δεύτερο χρόνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίκφορντ για το παρθενικό του γκολ με τη Σελεσάο.

Ένα ιστορικό γκολ και για την εθνική ομάδα της Βραζιλίας, καθώς ο Έντρικ έγινε ο νεότερος σκόρερ της Σελεσάο μετά τον Ρονάλντο, ο οποίος είχε σκοράρει στα 17 του χρόνια το 1994. Παράλληλα, από χθες το βράδυ ο Έντρικ είναι και ο τέταρτος νεότερος σκόρερ ever για τη Βραζιλία, πίσω μόνο από τους Πελέ, Εντου και R9.

Ο Έντρικ βγάζει μάτια με την Παλμέιρας τον τελευταίο χρόνο. Πολλά από τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια προσπάθησαν να τον αποσπάσουν, ωστόσο η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να τον αρπάξει, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να ονειρεύεται τη νέα φουρνιά τον Γκαλάκτικος. Ο Έντρικ αναμένεται να είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα για τη Βασίλισσα μέσα στα επόμενα χρόνια, δίπλα στους Βινίσιους Μπέλινγκχαμ και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, Μπαπέ…

 

ΠΗΓΗ:gazzetta.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ