aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΣυγκλονισμός και υπόκλιση στα αδέλφια Μπράουνλι (videos)

Συγκλονισμός και υπόκλιση στα αδέλφια Μπράουνλι (videos)

Ο τελευταίος αγώνας του παγκοσμίου κυπέλλου τριάθλου στο Μεξικό ήταν γεμάτος συγκινήσεις και ανατροπές. Η έντονη ζέστη δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στους τριαθλητές και ειδικότερα στους πρωτοπόρους του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Οι Βρετανοί Άλιστερ και Τζόνι Μπράουνλι ξέφυγαν στο πρώτο σκέλος της κολύμβησης, όπως συνηθίζουν να κάνουν από την αρχή της σεζόν. Διατήρησαν το προβάδισμά τους στην ποδηλασία και φαινόταν πως ο Τζόνι Μπράουνλι θα κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη τριάδα, αν όχι πρώτος, και να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Όμως, 500 μέτρα πριν τον τερματισμό κατέρρευσε από τη ζέστη. Όντας εξαντλημένος κόντεψε να λιποθυμήσει, όταν ο αδερφός του Άλιστερ, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο που ακολουθούσε στη δεύτερη θέση, σταμάτησε και τον βοήθησε. Τα δύο αδέρφια τερμάτισαν μαζί, με τον Άλιστερ να κρατά τον αδερφό του, που δεν μπορούσε να μείνει όρθιος. Τον άφησε μάλιστα να τερματίσει στη δεύτερη θέση.

Την ίδια στιγμή όμως ο Νοτιοαφρικανός Χένρι Σούμαν προσπέρασε και κατάφερε να πάρει τη νίκη, εκμεταλλευόμενος την ατυχία του Τζόνι Μπράουνλι. Ο έξαλλος πανηγυρισμός του Σούμαν προκάλεσε πάντως αρνητικές εντυπώσεις, δεδομένου πως η νίκη του προήλθε λόγω της εξάντλησης του Βρετανού.

Σε κάθε περίπτωση, αυτός που βγήκε κερδισμένος από την κατάρρευση του Μπράουνλι ήταν ο Ισπανός Μάριο Μόλα που τερμάτισε στην πέμπτη θέση του αγώνα και κατάφερε να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Μόλα θα έχανε τον τίτλο αν ο Βρετανός κέρδιζε, όμως τελικά πήρε το τρόπαιο με διαφορά μόλις τεσσάρων βαθμών.Olympic Games 2016 Triathlon

Τον γύρο του κόσμου, όμως, μέσω των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων, κάνει η συγκλονιστική προσπάθεια των αδελφών Μπράουνλι που παρέδωσαν μαθήματα αγωνιστικότητας.

Ενδεικτική είναι η μετάδοση του BBC:

Το βίντεο που περιγράφει τη μοναδική στιγμή:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ