aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΗ αναίρεση κόκκινης στον Πελέ και η αντικατάσταση διαιτητή λόγω… διαδήλωσης!

Η αναίρεση κόκκινης στον Πελέ και η αντικατάσταση διαιτητή λόγω… διαδήλωσης!

Κάτι τέτοιες ιστορίες είναι από εκείνες που θα συνοδεύουν αιώνια τις αναφορές σε θρύλους του ποδοσφαίρου, οι οποίοι δεν είναι πλέον ανάμεσά μας.

Και αφού πλέον ο Πελέ πήγε να παίξει μπάλα με τον Μαραντόνα, τον Κρόιφ και τους υπόλοιπους, στον Παράδεισο, αξίζει να θυμόμαστε τις τρομερές στιγμές που έχουν μείνει στα κιτάπια του αθλήματος…

Πίσω στο 1968 σε ματς που διεξαγόταν στην Κολομβία, ο Κουτίνιο ήρθε σε διαμάχη με Κολομβιανό ποδοσφαιριστή και ενώ όλοι οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να τους χωρίσουν, ο Πελέ, αν και ειρηνοποιός στο συγκεκριμένο περιστατικό, αντίκρισε κόκκινη κάρτα!

Στο γράμμα που θα ήθελε να γράψει στον νεαρότερο εαυτό του και το οποίο είχε δημοσιευθεί στο PlayersTribune, o Βραζιλιάνος θρύλος είχε αναφέρει:

«Θα φωνάζεις στον διαιτητή πως δεν έκανες τίποτα εσύ και πως απλά ήθελες να βοηθήσεις. Ο διαιτητής θα επιμένει να φύγεις από τον αγωνιστικό χώρο γιατί απλά έμοιαζες στον Κουτίνιο και θεωρεί ότι έκανες εσύ τον καυγά. Θα φύγεις για τ’ αποδυτήρια γεμάτος εκνευρισμό και όταν θα βγάζεις τα παπούτσια σου θ’ ακούσεις θόρυβο… Ο κόσμος φωνάζει για κάτι…

Ο κόουτς τρέχει στ’ αποδυτήρια να σε βρει και λέει “Πελέ, έλα πίσω, πρέπει να έρθεις πίσω!”. Θα του απαντήσεις πως αποβλήθηκες και δεν έχεις δικαίωμα να επιστρέψεις, όμως εκείνος θα σου πει “Δεν καταλαβαίνεις, Μη βγάζεις τα παπούτσια σου., Ο κόσμος κάνει διαδήλωση για σένα στις εξέδρες”!

Είναι η μοναδική φορά που θα δεις κάτι τέτοιο στη ζωή σου. Ο κόσμος είδε το λάθος του ρέφερι και θα θέλει να επιστρέψει ο Πελέ.

Ο διαιτητής που έκανε το λάθος θ’ αντικατασταθεί άμεσα από άλλον ρέφερι. Ποτέ στο ποδόσφαιρο δεν είχε συμβεί αυτό και δεν επέστρεψε ποδοσφαιριστής. Ο κόσμος έχει πάθος για το ωραίο ποδόσφαιρο, δεν τον νοιάζει αν είσαι αντίπαλος ή όχι… Αυτό δείχνει τι σημαίνεις για τον κόσμο…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ