aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΔιαβάστε το, αξίζει: Τα είδη των Σαλαμιναίων!

Διαβάστε το, αξίζει: Τα είδη των Σαλαμιναίων!

Η σελίδα «Νέα Σαλαμίνα Global Fan» στο Facebook, μέσω μίας ανάρτησής της περιγράφει τα… είδη των οπαδών της προσφυγικής ομάδας με αφορμή τις τελευταίες άσχημες εξελίξεις στον σύλλογο και το κάνει πολύ όμορφο και χιουμοριστικό τρόπο. Και αν δεν έχετε χρόνο να το διαβάστε, φροντίστε να βρείτε!

Αναλυτικά:

Ο προπονητής της κερκίδας: Σίγουρα δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο Σαλαμιναίων οπαδών αλλά σε αναλογία μάλλον έχουμε τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα. Οι οπαδοί που ανήκουν σε αυτό το είδος πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα αρχίζουν να τα χώνουν στον προπονητή διότι δεν έβαλε τον τάδε παίκτη στην αρχική ενδεκάδα. Στο εικοσάλεπτο βλέπουν τις αδυναμίες στο κέντρο, και δεν διστάζουν να εκφέρουν άποψη για την τοποθέτηση ποδοσφαιριστών σε λάθος θέσεις. Μεταξύ του 50ου και 60ου λεπτου και αφού αντιλαμβάνονται ότι δεν αλλάζει κάτι στο σχηματισμό της ομάδας αρχίζουν να φωνάζουν «κάμε αλλαγή ρεεεε προπονητή».

Ο υπερ-αισιόδοξος: Όλοι κάποτε έτυχε να κάτσουμε δίπλα από το συγκεκριμένο είδος. Χαρακτηριστική ατάκα στο ημίχρονο που τελειώνει με 0-2 υπέρ του αντιπάλου είναι ‘μεν φοάστε εννα το γυρίσουμε’. Την μία και μοναδική φορά που έτυχε και το γυρίσαμε την τελευταία 20αετία γυρίζει και φωνάζει περήφανος ‘εν σας το είπα εγώ;;»

Ο κακομοίρης: Ο κακομοίρης οπαδός πριν αρχίσει το παιχνίδι είναι σίγουρος ότι θα χάσουμε. Χαρακτηριστικές ατάκες του είναι ‘πόσα εννα φάμε σήμερα ρε κουμπάρε;’, ‘πότε τους εδέραμε για να τους δέρουμε σήμερα;’ και ‘ο Άρης εν ο κακός μας δαίμονας’. Το τελευταίο θυμάται το που την δεκαετία του 80.

Ο ρατσιστής: Ευτυχώς ένα από τα είδη που πάει να εξαλείψει από την κερκίδα μας. Το συγκεκριμένο είδος οπαδού τα έχει με παίκτες Αφρικανικής καταγωγής τους οποίους φωνακτά από την κερκίδα κατηγορεί ότι το μόνο που ξέρουν να κάμνουν είναι να τρέχουν. Αποφανθεί ο μορφωμένος με διδακτορικά πτυχία οπαδός.

Ο μαυροκόρακας: Ο αγώνας για αυτόν αρχίζει από την Πέμπτη όταν γίνεται η κλήρωση των διαιτητών. Ανεξαρτήτως ονόματος ή κλήρωσης πιστεύει ότι ο διαιτητής θα είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία να μας κάψει. Στο μυαλό του ανεξίτηλα σημάδια έχουν μείνει τα ονόματα των Χατζηστεφάνου, Σκαπούλλη και Καπιτανή. Για αυτόν τα είδη διαιτητών πέφτουν στις παρακάτω κατηγορίες – 1) οι διαιτητές οπαδοί ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα, Ανόρθωσης είναι φασίστες και θα μας κάψουν, 2) οι διαιτητές οπαδοί της Ομόνοιας δεν συμπαθούν τη Σαλαμίνα και θα μας κάψουν, 3) οι διαιτητές οπαδοί της Σαλαμίνας θα μας κάψουν για να μην φανεί ότι συμπαθούν τη Σαλαμίνα 4) οι διαιτητές που δεν ξέρουμε τι ομάδα υποστηρίζουν είναι φασίστες και θα μας κάψουν.

Ο οπαδός «τελευταία φορά που πάω μάππα»: Ίσως χιλιοειπωμένη κουβέντα στα τσιμέντα του Αμμόχωστος μετά το τέλος κάθε παιχνιδιού. Με την απογοήτευση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του, αναφέρει στα φιλικά του πρόσωπα ότι δεν πρόκειται να ξαναπάει στο γήπεδο φέτος. Ως την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο ελπιδοφόρος: Σίγουρα το είδος αυτό αποτελεί την μάζα των Σαλαμιναίων οπαδών. Μεταξύ Ιουνίου-Ιουλίου είναι σίγουροι για μια καλή πορεία, εξάδα και ζουν με την ελπίδα του Κυπέλου αναπολώντας το 1990. Τον Αύγουστο μετά τα πρώτα φιλικά αρχίζουν να πέφτουν από τα σύννεφα και μετά τα πρώτο γκολ που δέχεται η Σαλαμίνα (συνήθως στο 10λεπτο της πρεμιέρας) αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι η χρονιά θα είναι μια από τα ίδια.

Ο ιδεαλιστής: Ο ιδεαλιστής οπαδός είναι περίπου σαν τον ελπιδοφόρο με τη διαφορά ότι ελπίζει σε ανάκαμψη μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Επιμένει ότι η ομάδα θέλει χρόνο για να δέσει και να έρθουν πίσω οι τραυματίες. Η δικαιολογία για το δέσιμο ισχύει μόνο για τη Σαλαμίνα και για καμία άλλη ομάδα.

Ο κρυφοΣαλαμιναίος: Ο κρυφοΣαλαμιναίος είναι αυτός που δεν το κάμνει θέμα το γεγονός ότι υποστηρίζει τη Σαλαμίνα. Πολύ πιθανόν να το έχει ξεχάσει όμως. Όταν όμως γνωρίσει ένα original Σαλαμιναίο στο μπάρ, στον στρατό, στο γάμο της ξάδερφης πετάσει την ατάκα «Είσαι με τη Σαλαμίνα ρε φίλε; Μεν μασιεσαι, τζε εγώ». Άσχετο αν νομίζει ότι στην Σαλαμίνα παίζει ακόμα ο Ντελαπουτίν με τον Καραλίτς προπονητή.

Ο οπαδός Facebook: Στο μυαλό του περιτριγυρίζει η απορία «Να περιμένω να τελειώσει το παιχνίδι να γράψω στο Facebook;». Φυσικά η απάντηση είναι όχι. Μη κακό να τον προλάβει κάποιος άλλος. Πρώτος να γράψει τη γνώμη του, πρώτος να απαντήσει στα σχόλια, πρώτος να δείξει ότι είναι πιο Σαλαμιναίος που τους άλλους.

Ο original Σαλαμιναίος: Ο Άνδρέας, ο Μάριος, ο Αντώνης, ο Κώστας, ο Γιάννος, ο Κυριάκος, ο Μιχάλης, ο Γιώργος, ο Σάκης, ο Λάκης, ο Μάκης, ο Χρίστος, ο Νίκος, ο κάθε ένας από μας και όλοι μας. Που κάνει τα πάντα για να βοηθήσει από το υστέρημα του και από τον χρόνο του. Το είδος οπαδού στο οποίο ανήκουμε όλοι. Το είδος οπαδού για το οποίο η Νέα Σαλαμίνα αντιπροσωπεύει τα ιδανικά του, είναι μια ιδέα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ