aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α ρε Μπονιφάτσιο, γίγαντα!

Να ‘ναι καλά ο Μπονιφάτσιο (και οι φίλοι του…) που μας θυμίζει παλιές ιστορίες κι έχουμε την ευκαιρία να σκαλίζουμε τα αρχεία του «Goal». «Στο ημίχρονο νικούσαμε με 2-0. Στα αποδυτήρια εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ομάδας ο οποίος μας είπε πως έπρεπε να χάσουμε τον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι και έγινε, χάσαμε με σκορ 2-3», ανέφερε ο Πορτογάλος για έναν αγώνα κυπέλλου την περίοδο που έπαιζε στην Κύπρο, όταν η ομάδα του ήταν στη Β’ Κατηγορία.

Οι αποκαλύψεις του πρώην ποδοσφαιριστή της Δόξας Κατωκοπιάς σε ιστοσελίδα της πατρίδας του ευαισθητοποίησαν και την ΚΟΠ και την Αστυνομία, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του Κωστάκη Κουτσοκούμνη και του Ανδρέα Αγγελίδη αντίστοιχα θα το ψάξουν το θέμα.

Μιλώντας στο «Goal.com.cy» ο πρόεδρος της ΚΟΠ ανέφερε: «Έχω δώσει οδηγίες να ενημερωθεί η Αστυνομία και σε συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές της Πορτογαλίας, να πάρει κατάθεση από τον ποδοσφαιριστή ή να τον προσκαλέσει στην Κύπρο για κατάθεση. Είναι πολύ σοβαρές καταγγελίες και ενδεχομένως να ζητήσουμε και τη βοήθεια της ΟΥΕΦΑ. Δεν θα το αφήσουμε έτσι το θέμα».

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΠ Σπύρου Νεοφυτίδη: «Ουσιαστικά ο ποδοσφαιριστής επιβεβαιώνει την καταγγελία του ΠΑΣΠ στην Αστυνομία και την περσινή έρευνα που κατέδειξε ότι ένα σημαντικό ποσοστό από τους ποδοσφαιριστές, περίπου 67%, υποστηρίζει ότι υπάρχουν στημένα παιχνίδια και ότι πολλά στήνονται από παράγοντες στο ημίχρονο»!

O πρώην ποδοσφαιριστής της Δόξας Κατωκοπιάς με τη συνέντευξή του φωτογράφισε τον «κόκκινο» αγώνα κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Δόξα, όταν οι Κατωκοπίτες προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 2-0 και στο τέλος ηττήθηκαν με 2-3. Χθες, βέβαια, σε δηλώσεις του στον Super ΣΠΟΡ FM ανέφερε ότι ήταν «μία ιστορία που μου είπαν κάποιοι φίλοι μου και προφανώς ο δημοσιογράφος στην Πορτογαλία δεν έχει καταλάβει σωστά»!

Ε, βέβαια που να καταλάβει η δημοσιογράφος… Ο Πέδρο Μπονιφάτσιο επισήμανε επίσης ότι δεν είπε σε ποια ομάδα αναφερόταν και ποιος ήταν ο πρόεδρος της ομάδας που μπήκε στα αποδυτήρια και είπε στους παίκτες που προηγούνταν στο ημίχρονο με 2-0 ότι έπρεπε να χάσουν και στο τέλος ηττήθηκαν με 2-3. Σύμφωνα με τη συνέντευξή του Μπονιφάτσιο, στην οποία «η δημοσιογράφος προφανώς δεν κατάλαβε σωστά», ο παίκτης είχε πει: «Ήμασταν στη δεύτερη κατηγορία και θα παίζαμε στο κύπελλο εναντίον ομάδας πρώτης κατηγορίας».

Κατά διαβολική σύμπτωση, όταν έγινε ο αγώνας κυπέλλου Ολυμπιακός – Δόξα, ο Μπονιφάτσιο ήταν παίκτης της Δόξας η οποία αγωνιζόταν στη Β’ Κατηγορία… Στη φωτογραφία που βλέπετε, ο Μπονιφάτσιο απεικονίζεται να σκοράρει στον αγώνα κυπέλλου Ολυμπιακός – Δόξα. Σε εκείνο τον αγώνα κυπέλλου, η ομάδα του, η Δόξα Κατωκοπιάς, νικούσε στο ημίχρονο με 2-0, αλλά στο τέλος ηττήθηκε με 2-3… Κατά τα άλλα την ιστορία τού την είπαν κάποιοι φίλοι του…1

Α ρε Μπονιφάτσιο, γίγαντα! Κακές παρέες κάνεις αγόρι μου. Οι φίλοι σου λένε ιστορίες, η δημοσιογράφος δεν καταλαβαίνει σωστά και δημιουργούνται παρεξηγήσεις… Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην ιστοσελίδα expresso.sapo.pt, ανέβηκε στα Social Media κι ο Μπονιφάτσιο ήταν μες στην καλή χαρά. Ούτε τηλέφωνο πήρε στη δημοσιογράφο να της να διαμαρτυρηθεί ότι «δεν κατάλαβε σωστά» ούτε τίποτε.

Γι’ αυτό και η δημοσιογράφος έχει ακόμη ανεβασμένη τη συνέντευξη στον λογαριασμό της στο Facebook. Χωρίς να κάνει οποιαδήποτε διόρθωση… Κι η ιστοσελίδα ούτε μπήκε στον κόπο να αλλάξει οτιδήποτε κι έχει ακόμη αναρτημένη τη συνέντευξη! Ο Μπονιφάτσιο άλλαξε πλεύση όταν δημιουργήθηκε ντόρος στην Κύπρο… Καταλάβαμε! Καταλάβαμε!

Κουβέντα να γίνεται, πάμε πίσω, στον Δεκέμβριο του 2011. Για να θυμηθούμε λίγο εκείνη την «παρωδία», όπως τη χαρακτήριζε η πλειονότητα των ποδοσφαιρόφιλων. Αγώνας κυπέλλου στο ΓΣΠ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Δόξα Κατωκοπιάς που είχε και μπόλικο τρίτο ημίχρονο. Τι έλεγαν οι ίδιοι οι παίκτες;

Αντιγράφουμε από την έκδοση της 9ης Δεκεμβρίου 2011 στο «Goal»: «”Είναι κάποια πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να ελέγξουμε”, είπε χθες σε Κύπριους φίλους του ξένος ποδοσφαιριστής που συμμετείχε στον αγώνα. Για να προσθέσει: “Είμαστε 2-3 μήνες απλήρωτοι. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα… Όσοι έχουμε λίγη αξιοπρέπεια ακόμη, αναζητούμε τρόπους να φύγουμε από την Κύπρο”! Είναι εκπληκτικό επίσης το γεγονός ότι στις εξέδρες του ΓΣΠ, στην αρχή του αγώνα, κάποιοι οπαδοί του Ολυμπιακού διαμαρτύρονταν για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας τους. “Μην ανησυχείτε, ο Ολυμπιακός θα κερδίσει με 3-2”, ανέφερε στους… ανησυχούντες οπαδούς σύζυγος ξένου ποδοσφαιριστή!».

Το θέμα του «ύποπτου» στοιχηματισμού σε αγώνες του Κυπέλλου Κύπρου Coca-Cola, στις 7 Δεκεμβρίου 2011, αποκάλυψε το «Goal». Όπως είχαμε αποκαλύψει, «έσπασαν τα στοιχηματικά κοντέρ», αφού είχαμε τζίρο 662 χιλιάδες δολάρια μόνο στην Betfair για τον νικητή του αγώνα Ολυμπιακός – Δόξα Κατωκοπιάς!

Το δημοσίευμα επιβεβαιώθηκε σε όλα τα επίπεδα, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις κι ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης ανάμεσα σε ποδοσφαιρόφιλους και μη. Μεταξύ άλλων ο τότε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου σε δηλώσεις του εξέφρασε την ανησυχία της Κυβέρνησης για τα θλιβερά αυτά φαινόμενα στον χώρο του ποδοσφαίρου μας.

Είναι επίσης ενδεικτικό το γεγονός ότι ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της στοιχηματικής εταιρείας Betfair, Τίμο Λίκτινεν, ο οποίος βρισκόταν στην Κύπρο, δεν επιβεβαίωσε απλά το ρεπορτάζ, αλλά δήλωσε ότι η εταιρεία θεωρεί τον αγώνα Ολυμπιακός – Δόξα ως «σοβαρά ύποπτο».

3Επισήμανε επίσης ότι οι λογαριασμοί από τους οποίους πόνταραν μεγάλα ποσά στη νίκη του Ολυμπιακού μπλοκαρίστηκαν και δεν πρόκειται να πάρουν τα κέρδη τους μέχρι να διεξαχθεί έρευνα και να βγει το πόρισμα. Τότε η ΚΟΠ ενημέρωσε το φίλαθλο κοινό και όλους τους ενδιαφερόμενους ότι άρχισε η διεξαγωγή έρευνας σε συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα της ΟΥΕΦΑ.

Θέλετε κι άλλα; Η Κύπρος των… ύποπτων αγώνων αποτελούσε σημείο αναφοράς ακόμη και στις μεγαλύτερες εφημερίδες της γηραιάς ηπείρου. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα των Financial Times, στο οποίο φιλοξενήθηκαν δηλώσεις εκπροσώπου της εταιρείας στοιχημάτων Landbrokes. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι αγώνες κυπέλλου στην Κύπρο κίνησαν υποψίες. «Στο ημίχρονο παίχθηκαν στοιχήματα των 500 λιρών και των 1.000 στερλινών, όταν η τιμή νίκης της Λευκωσίας (σ.σ. προφανώς εννοεί τον Ολυμπιακό) ανήλθε στο 8 προς 1», δήλωσε ο κ. Μάικ Οκέιν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ