aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαLA LIGAΌταν η «σημαία» της Λίβερπουλ είπε όχι στην Ρεάλ Μαδρίτης

Όταν η «σημαία» της Λίβερπουλ είπε όχι στην Ρεάλ Μαδρίτης

Ίσως ο κορυφαίος Άγγλος μέσος του 20αιώνα με εξαιρετική τεχνική, ποδοσφαιρικό μυαλό, ταλέντο και ηγετικές ικανότητες. Ήταν όμως και αθεράπευτα ρομαντικός. Αναπόσπαστο κομμάτι της Λίβερπουλ την οποία αγαπούσε περισσότερο και απ’ τον εαυτό του. Έζησε μεγάλες στιγμές με τα χρώματα των «Reds» με το highlight της καριέρας του να είναι η κατάκτηση τους Τσάμπιονς Λιγκ σε ένα απ’ τους πιο ωραίους (αν όχι ο πιο ωραίος) τελικούς της ιστορίας του θεσμού (2005, Κωνσταντινούπολη).

Ήταν περιζήτητος αλλά αθεράπευτα ρομαντικός

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μια απ’ τις ομάδες που προσπάθησε πολλές φορές να τον κάνει δικό της. Ο αρχηγός όμως της Λίβερπουλ δεν ήταν έτοιμος να προδώσει την ομάδα της καρδιάς του. Ένα μεγαλοπρεπές όχι στην Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η απάντηση όταν του κτύπησαν την πόρτα του. Όταν έφυγε απ’ το λιμάνι, στα 36 του χρόνια, άλλαξε και ήπειρο ούτως ώστε να μην αναμετρηθεί ποτέ ενάντια στην μεγάλη του αγάπη.

Η προσφορά της «βασίλισσας»

Οι «Μαδριλένοι» ποτέ δεν ήταν και οι πιο κομψοί στις διαπραγματεύσεις τους. Απ’ τη μια ήθελαν τον ποδοσφαιριστή, ενώ απ’ την άλλη ήθελαν να του δείξουν πως πρέπει αυτός να παλέψει για μεταγραφή στην Ισπανία. Ο ίδιος ο Τζέραρντ μίλησε γι’ αυτό. «Στην Ρεάλ ήθελαν να ξεκινήσω έναν πόλεμο και να τσακωθώ με τη Λίβερπουλ, ζητώντας συγκεκριμένο ποσό, αλλά δεν ήμουν έτοιμος να το κάνω. Νομίζω γενικά ότι η Ρεάλ Μαδρίτης, όταν θέλει έναν παίκτη, φροντίζει να του δείξει ότι η φιλοσοφία της είναι «είμαστε η Ρεάλ και θα πρέπει να παλέψεις για να έρθεις σε εμάς όταν σε θέλουμε. Δεν ήμουν έτοιμος να μπω σε… πόλεμο με τον σύλλογο, ειδικά εκείνη την περίοδο που ήμουν καλά και σταθερός στην ομάδα μου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ