Το Παγκρήτιο φορά ξανά τα ευρωπαϊκά του με τον ΟΦΗ να έχει μπροστά του ακόμα μια ιστορική βραδιά.
Οι Κρητικοί υποδέχονται απόψε (19:45, Cytavision 4, Goal.com.cy) την Μπάγερ Λεβερκούζεν για την Τρίτη αγωνιστική της League Phase του Europa League και θέλουν να αφήσουν πίσω την ήττα από τη Ρεν.
Η ομάδα του Χρήστου Κόντη μετρά τρεις βαθμούς στις δύο πρώτες αγωνιστικές, έχοντας επικρατήσει 2-0 της Χόφενχαϊμ στην πρεμιέρα, πριν γνωρίσουν την ήττα με 2-1 στην έδρα της Ρεν. Στη Γαλλία προηγήθηκαν με τον Φούντα, ωστόσο δεν κατάφεραν να κρατήσουν το αποτέλεσμα, δεχόμενοι το καθοριστικό δεύτερο γκολ στο 90ό λεπτό.
Η αυριανή αναμέτρηση βρίσκει τον ΟΦΗ να ψάχνει αντίδραση έπειτα από τρεις διαδοχικές ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Είχαν προηγηθεί το 3-0 από την ΑΕΚ και η ήττα στη Ρεν, ενώ την Κυριακή ακολούθησε το οδυνηρό 4-3 από την Καλαμάτα.
Παρότι επέστρεψαν από το 3-1 και ισοφάρισαν, οι «ασπρόμαυροι» λύγισαν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Τα έντεκα γκολ παθητικό στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια αναδεικνύουν την ανάγκη για μεγαλύτερη αμυντική συγκέντρωση απέναντι στους Γερμανούς.
Στα αγωνιστικά, σημαντική είναι η επιστροφή του Ταξιάρχη Φούντα, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη μέση και τέθηκε ξανά στη διάθεση του Κόντη. Αντίθετα, ο Νίκος Χριστογεώργος θα απουσιάσει λόγω του τραυματισμού του στον αυχένα απέναντι στην Καλαμάτα, με τον Λίλο να προορίζεται για τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Εκτός παραμένουν και οι Σιέλης και Ισέκα, οι οποίοι ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα.
Από την άλλη, η Λεβερκούζεν, ταξιδεύει στο Ηράκλειο με πέντε συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και προέρχεται από το 2-1 επί της Φράιμπουργκ. Στο Europa League έχει κάνει το «δύο στα δύο», νικώντας την Τσέλιε 2-0 και τη Λεχ Πόζναν 4-0, χωρίς να δεχθεί γκολ. Η ομάδα του Κάρλες Μαρτίνεθ έχει, πάντως, σημαντικές απουσίες. Οι Τεριέ, Κοφανέ, Μπεν Σεγκίρ, Ντουέ και Άιχχορν δεν συμμετείχαν στην τελευταία προπόνηση, ενώ ο Χόφμαν προστέθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα στη θέση του τραυματία Τεριέ.
Οι πιθανές ενδεκάδες του αγώνα:
ΟΦΗ (Κόντης): Λίλο, Νικολάου, Πούγγουρας, Κρίζμανιτς, Ντίκμαν, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Αθανασίου, Φούντας, Νους, Κόντρο.
Λεβερκούζεν (Μαρτίνεθ): Φλέκεν – Κουάνσα, Ταπσόμπα, Μεντίνα, Γκουτιέρες – Άντριχ, Αλέις Γκαρσία – Ντιαμπί, Μάζα, Μορέιρα – Σικ.














