Ο Ολυμπιακός πανηγύριζε την ανατροπή, ο Άρης έβλεπε την ήττα κατάματα και ο Εφαγκέ… ετοίμαζε το τελευταίο χτύπημα! Το ΓΣΠ έγινε σκηνικό ποδοσφαιρικού θρίλερ, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να αρπάζει τη νίκη (2-1) στις καθυστερήσεις, παίζοντας μάλιστα με δέκα ποδοσφαιριστές. Και τον Γκαμπονέζο επιθετικό να υπογράφει φινάλε που θα μνημονεύεται για καιρό.
Όλα συμπυκνώθηκαν σε τρία εκρηκτικά λεπτά. Στο 88΄, ο Ζάνος Σάββα σκόραρε για δεύτερη φορά, προκαλώντας έκρηξη ενθουσιασμού στους μαυροπράσινους. Το VAR, ωστόσο, εντόπισε οφσάιντ του Ρόσα και ακύρωσε το γκολ. Από εκεί που ο Άρης βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, απέκτησε ξαφνικά την ευκαιρία να διεκδικήσει περισσότερα.
Και δεν την άφησε να πάει χαμένη! Στο 90΄+1, ο Ελ Αλάτσι έκανε το γύρισμα και ο Εφαγκέ, αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πανδαιμόνιο στον πάγκο των φιλοξενούμενων, απογοήτευση στους γηπεδούχους!
Ο 24χρονος επιθετικός είχε ανοίξει το σκορ στο 40΄, προτού ο Σάββα ισοφαρίσει με απευθείας φάουλ στο 75΄ και ο Βέρτον αποβληθεί στο 80΄. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Άρης βρήκε τρόπο να αποδράσει.
Πέντε γκολ σε πέντε αγωνιστικές για τον Εφαγκέ, ο οποίος έχει προσφέρει καθοριστικά τους έξι από τους οκτώ βαθμούς της ομάδας του. Και αν το ποδόσφαιρο αγαπά τους απρόβλεπτους πρωταγωνιστές, ο Άρης έχει βρει εκείνον που γράφει τα πιο συναρπαστικά φινάλε. Εστω κι αν χθες, ήταν εκ νέου μέτριος.














