Η ΑΕΚ αφήνει πίσω της τη διακοπή του πρωταθλήματος και μετρά αντίστροφα για την επιστροφή στη δράση και στον αγώνα με την Ομόνοια Αραδίππου, με τον Κυριάκο Δημητρίου να ξεκαθαρίζει πως τα «περιστέρια» δεν αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με εφησυχασμό. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ στάθηκε στη χρησιμότητα του διαστήματος που μεσολάβησε, τα δύο φιλικά με Νέα Σαλαμίνα και Απόλλωνα, αλλά και στην ευκαιρία που δόθηκε στον Ρούμπεν Σεγιές να γνωρίσει καλύτερα το έμψυχο δυναμικό και να περάσει τα θέλω του.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια για κάθοδο ξένων διαιτητών στο VAR, σημειώνοντας πως πρόκειται για κοινή επιθυμία των ομάδων και πως η παρουσία ξένων VARιστών μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος όλων.
Οι δηλώσεις του:
«Μη ξεχνάμε ότι παίζαμε Παρασκευή και τώρα παίζουμε Δευτέρα. Ήταν ακόμα μεγαλύτερο διάστημα. Η τεχνική ηγεσία για αρχή παραχώρησε ολογοήμερη άδεια και εκμεταλλευόμενοι το διάστημα που ακολούθησε, δώσαμε δύο φιλικά παιχνίδια. Με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα και τον Απόλλωνα. Το εξήγησε μετά τον Απόλλωνα ο προπονητής, ότι ήθελε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που τον χρειάζονταν. Να κρατήσει σε αγωνιστικούς ρυθμούς τους παίκτες και να δοκιμάσει κάποια πράγματα. Πόσο ωφέλιμη ή όχι, αν σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα ήταν στην 1η θέση, υπάρχουν δύο όψεις. Πρέπει να προσαρμοστούμε όμως, όχι μόνο εμείς αλλά γενικά σε όλη την Ευρώπη. Θα ρωτήσω και εγώ τον προπονητή πως είδε αυτή τη διακοπή, στις δηλώσεις που θα παραχωρήσει για το παιχνίδι της Δευτέρας».
Για το πως κρίνουν τη διακοπή: «Σε αυτή την περίπτωση ο αρμόδιος είναι ο προπονητής. Είναι νόμισμα με δύο όψεις, όταν κερδίζεις δεν θες να σπάσει ο ρυθμός, αλλά ήταν σημαντικό για μας, από τη στιγμή που έπεσε στα βαθιά ο προπονητής, να μάθει και ο ίδιος τα θέλω του κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά και οι παίκτες να τον μάθουν. Ήταν χρήσιμο από αυτή την άποψη».
Για τα αγωνιστικά: «Οι απώλειες είναι του Τσακόν και του Ολιβάν. Ο Αμίν παραμένει στα πιτς. Δεν μπόρεσε να ανεβάσει ρυθμούς. Από βδομάδα σε βδομάδα θα δούμε, αν θα μπορέσει την επόμενη να ανεβάσει ρυθμούς. Είναι γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Ελλοχεύει και ο κίνδυνος υποτροπής. Ο Τσακόν υποβλήθηκε σε μια μικροεπέμβαση για να αφαιρέσει την βίδα στο πόδι. Αναρρώνει, δεν θα είναι στη διάθεση του προπονητή για το παιχνίδι με την Ομόνοια Αραδίππου. Από το φιλικό με τον Απόλλωνα, προέκυψε μυϊκό θέμα με τον Ολιβάν και ούτε αυτός θα είναι στη διάθεση του προπονητή».
Για το ματς με την Ομόνοια Αραδίππου: «Μας έλειψε όλους η δράση. Να προετοιμάζεται και να έχεις παιχνίδι. Αυτή η παύση δεν μας άρεσε και πολύ, περιμένουμε με ανυπομονησία το παιχνίδι, παίζουμε στην έδρα μας και αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που δεν μπορείς να μην πάρεις στα σοβαρά. Σε 4 αγωνιστικές έιναι αναταγωνιστική και αήττητη. Με σοβαρότητα όμως, πιστεύουμε στην ομάδα και στις δυνατότητές μας, και θέλουμε να συνεχίσει νικηφόρα την πορεία μας, ο στόχος είναι αδιαπραγμάτευτος».
Για τον Αντρέγκεν: «Ήταν ο πιο άτυχος με το που πιάσαμε δουλειά. Με τη συμμετοχή του για πρώτη φορά στην εντεκάδα με την Ομόνοια 29ης Μαΐου και ακολούθως με τα φιλικά, του επέτρεψε να βελτιώσει την ετοιμότητά του. Είναι σημαντικό για τον οποιονδήποτε, ειδικότερα για αυτούς που παίζουν στην κορυφή, να τρέφονται με γκολ γιατί βελτιώνει την ψυχολογία του».
Για Μούφτιτς: «Δεν έχει εγγραφεί αλλά προπονείται κανονικά και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής γιατί έχει συμπληρωθεί οριστικά ο κατάλογος».
Για την διαιτησία και την κάθοδο ξένων στο VAR: «Είναι η ενημέρωση που έγινε σε όλες τις ομάδες. Ήταν κοινή επιθυμία από όλους. Θα γινόταν προσπάθεια άμεσα για κάθοδο ξένων διαιτητών στο VAR. Και για λόγους προκατάληψης, είναι καλύτερο το γεγονός να έχεις ξένους VARίστες για να λειτουργεί προς όφελος όλων».
Για το ΑΕΚ C.A.R.E.S.: «Σχεδόν 100 χιλιάδες συνεισφέραμε με διάφορους τρόπους. Τελευταία ήταν στον ΠΑΣΥΚΑΦ, με την συναυλία του Σάκη Ρουβά στο Παττίχειο. Είναι κάτι που έχει μεγάλη απήχηση, να προσφέρεις στην κοινωνία, βοηθώντας συνανθρώπους, εκεί που είναι απαραίτητο».














