Η πρόταση της πρωταθλήτριας Ρουμανίας, Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα, για τον Γιώργο Μαλεκκίδη μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε στον Απόλλωνα. Ήταν μια ιδιαίτερα δελεαστική πρόταση τόσο για την ομάδα της Λεμεσού όσο και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε μπροστά του την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο κάθε Κύπριου ποδοσφαιριστή: να αγωνιστεί στο εξωτερικό, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν πρόσφατα οι Νικόλας Κούτσακος και Νικόλας Παναγιώτου.
Λίγες μόλις ημέρες πριν από την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, μια πιθανή παραχώρηση του αρχηγού θα έβαζε την επιτροπή προγραμματισμού και τον Ερνάν Λοσάδα με… τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι. Η εξεύρεση αντικαταστάτη αντίστοιχου επιπέδου σε τόσο περιορισμένο χρονικό διάστημα μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
Άλλωστε, ο Μαλεκκίδης είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές-κλειδιά του Απόλλωνα, αρχηγός με ηγετική παρουσία τόσο εντός όσο και εκτός αποδυτηρίων και μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του φετινού συνόλου.
Διαβάστε επίσης: Απόλλων: Γιόζεφ Κβίντα μέσα, τέσσερις έξω
Εξίσου σημαντική ήταν όμως και η στάση του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Παρότι είχε μπροστά του μια μεγάλη επαγγελματική πρόκληση και τη δυνατότητα να ανεβάσει σημαντικά τις οικονομικές του απολαβές, ο Μαλεκκίδης σεβάστηκε απόλυτα την απόφαση της διοίκησης, χωρίς να δημιουργήσει το παραμικρό ζήτημα. Δεν επιχείρησε να πιέσει, δεν απαίτησε την παραχώρησή του και δεν έφερε την ομάδα σε δύσκολη θέση, αποδεικνύοντας στην πράξη γιατί αποτελεί τον αρχηγό του Απόλλωνα.
Άξιο αναφοράς και οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου των κυανόλευκων, Φανούριου Κωνσταντίνου, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στη συμπεριφορά του αρχηγού.
«Μας χαροποίησε ιδιαίτερα η στάση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος σεβάστηκε την απόφαση της ομάδας και έδειξε πως είναι πραγματικός αρχηγός. Είναι το όνειρο κάθε Κύπριου ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί στο εξωτερικό, όμως αποδέχθηκε την απόφαση χωρίς ιδιαίτερες ενστάσεις. Αυτό τον τιμά, γιατί θα μπορούσε να δημιουργήσει διαφορετική κατάσταση και να έβγαιναν χαμένες και οι δύο πλευρές. Ήταν μια αρκετά δελεαστική πρόταση, όμως θεωρήσαμε πως προτεραιότητα ήταν να κρατήσουμε την ομάδα μας ανταγωνιστική, αφού ο αρχηγός μας αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες της».
Το θέμα πλέον θεωρείται λήξαν, με τον Μαλεκκίδη να παραμένει στην ομάδα και τον Απόλλωνα να κρατά αναλλοίωτο τον βασικό κορμό του. Πλέον, άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Ανόρθωση, όπου στόχος δεν είναι άλλος από την πρώτη νίκη της νέας αγωνιστικής περιόδου, μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας απέναντι στον Άρη.














