Από το Στάδιο «Αμμόχωστος-Επιστροφή» θα ανοίξει η αυλαία του νέου πρωταθλήματος. Η μπάλα θα στηθεί στη σέντρα στις 19:00, με την ΕΝΥ να υποδέχεται τη νεοφώτιστη Ομόνοια 29ης Μαΐου με τηλεοπτική μετάδοση από το κανάλι Cytavision2.
Δύο ομάδες που λίγο ή πολύ έχουν τον ίδιο στόχο, την παραμονή τους στην κατηγορία. Κάθε πρεμιέρα έχει τις δυσκολίες της, με την ΕΝΥ και την Ομόνοια 29Μ να θέλουν να τις ξεπεράσουν, να φθάσουν στη νίκη και να ανακτήσουν με το «καλημέρα» ψυχολογικό αβαντάζ πέρα από τους βαθμούς. Στα φιλικά προετοιμασία και οι δύο ομάδες έδειξαν πως ήθελαν αρκετή δουλειά, την ώρα που αναζητούν κι άλλες επιλογές για να πάρει πλήρη μορφή το ρόστερ τους.
Με πολλά νέα πρόσωπα, ψάχνουν κυρίως ομοιογένεια. Σ’ αυτό το στάδιο, που δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμες, επιδίωξή τους θα είναι η ουσία, να πάρουν τους βαθμούς και να κοιτάξουν με μεγαλύτερη πίστη τη συνέχεια. Άλλωστε, ο δρόμος είναι πολύ μακρύς, είναι μόλις στην αρχή.














