Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΤελικός Κυπέλλου: Πάγκοι με συναίσθημα

Τελικός Κυπέλλου: Πάγκοι με συναίσθημα

Ο αποψινός τελικός Κυπέλλου σίγουρα δεν θα στερείται συναισθήματος στους δύο πάγκους, γνωρίζοντας την προσωπικότητα του Ερνάν Λοσάδα και του Ρικάρντο Σα Πίντο.

Ο προπονητής του Απόλλωνα έδειξε τόσους μήνες στο Κολόσσι ότι είναι ιδιαίτερα παθιασμένος και δεμένος με την ομάδα, ενώ η προσωπικότητά του βασίζεται περισσότερο στον ενθουσιασμό και τη δυναμική παρουσία παρά στο βαρύ βιογραφικό.

Τι να πούμε όμως για τον Πορτογάλο κόουτς της Πάφος FC, ο οποίος είναι σαν μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή; Αυτό λέει η πλούσια καριέρα του, ενώ δείγματα γραφής της εκρηκτικής προσωπικότητάς του μάς άφησε από το πέρασμά του στον ΑΠΟΕΛ.

Πέρα όμως από το θερμό ταπεραμέντο που τους διακρίνει, υπάρχουν και δύο σημαντικά στοιχεία για τα αφεντικά του αποψινού σπουδαίου παιχνιδιού. Στη μία πλευρά της ζυγαριάς μπαίνει η απειρία του Λοσάδα σε κατακτήσεις τίτλων, ενώ ο αποψινός θα είναι μόλις ο δεύτερος τελικός Κυπέλλου της καριέρας του. Προηγήθηκε η ήττα της Μοντρεάλ από τη Βανκούβερ στον Καναδά.

Στην άλλη, είναι το πολύ πιο γεμάτο βιογραφικό του Σα Πίντο, αφού μόνο ως προπονητής έχει το Κύπελλο Βελγίου με τη Σταντάρ Λιέγης, πέρα από το πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ. Επίσης, ήταν και δύο φορές φιναλίστ, μία με τη Σπόρτινγκ και μία με την Εστεγκλάλ.

Έτσι, ο τεχνικός του Απόλλωνα θέλει τον πρώτο του τίτλο, που θα μπορεί να θεωρηθεί ως δικαίωση για τον ίδιο, μετά από την εκπληκτική πορεία από τον Δεκέμβριο που ανέλαβε. Όσο για τον αντίστοιχο της Πάφος FC; Ίσα που συμπλήρωσε χθες έναν μήνα στο προπονητικό κέντρο «Νάσος Κωνσταντίνου» και, σχεδόν από το πουθενά, μπορεί να βάλει άλλο ένα παράσημο στο πέτο του!

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ