Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟλυμπιακός – Ακρίτας 0-1: Ο Μανού τον ξαναέβαλε στο κόλπο της παραμονής

Ολυμπιακός – Ακρίτας 0-1: Ο Μανού τον ξαναέβαλε στο κόλπο της παραμονής

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη, η πρώτη μετά από πέντε διαδοχικές ήττες, πανηγύρισε ο Ακρίτας Χλώρακας, ο οποίος επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού στο ΓΣΠ και μπήκε ξανά δυνατά στο «κόλπο» της παραμονής.

Η ομάδα του Γιάννη Οκκά παρουσιάστηκε πιο απαιτητική στο δεύτερο ημίχρονο, άγγιξε το γκολ στο 73’ με το δοκάρι και τέσσερα λεπτά αργότερα βρήκε τη λύση με τον Μανού, που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Με το τρίποντο αυτό, ο Ακρίτας μείωσε τη διαφορά από τη ζώνη σωτηρίας στους δύο βαθμούς, βάζοντας πίεση στους άμεσους ανταγωνιστές του. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να απομακρυνθεί και μπαίνει σε περιπέτειες ενόψει της συνέχειας των πλέι άουτ.

Για την επόμενη αγωνιστική, ο Ακρίτας φιλοξενείται στο Παραλίμνι από την ουραγό ΕΝΠ, ενώ ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Δασάκι απέναντι στον Εθνικό.

Το ματς

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 7’ για τον Ακρίτα με τον Μανού να εκμεταλλεύεται χώρο στην πλάτη της άμυνας και να επιχειρεί πλασέ από πλάγια θέση, όμως η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε άμεσα στο 9’, όταν ο Βιερίνια δοκίμασε το πόδι του με φαλτσαριστό σουτ από τα αριστερά, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι, σε μία από τις καλύτερες στιγμές των γηπεδούχων.

Ο Ακρίτας παρέμεινε επικίνδυνος και στο 16’, με τον Ιωάννου να βγάζει σέντρα από αριστερά και τον Χατζηβασίλη να πιάνει την κεφαλιά, χωρίς όμως να βρει στόχο.

Στη συνέχεια, το παιχνίδι πέρασε σε πιο ισορροπημένο τέμπο, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει σταδιακά την απόδοσή του. Στο 27’, μετά από φάση διαρκείας, ο Πικής επιχείρησε γύρισμα μέσα από την περιοχή, όμως η άμυνα του Ακρίτα αντέδρασε αποτελεσματικά και απομάκρυνε.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο δέυτερο ημίχρονο δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 49’ ο Μανού έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Κέρδισε μονομαχία, μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον αντίπαλό του, όμως από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Στο 73’ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ, όταν ο Κάστρο μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα (77’), ο Ακρίτας βρήκε τελικά το πολυπόθητο γκολ. Ο Μανού εκμεταλλεύτηκε τον χώρο, μπήκε δυναμικά στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Ταλιχμανίδη για το 0-1. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και το γκολ κατακυρώθηκε κανονικά, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του Γιάννη Οκκά.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και στο 83’ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία, με τον Πική να εκτελεί απευθείας φάουλ και τον Περντρέου να αποκρούει, ενώ στη συνέχεια ο Ζοάο Μάριο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στην ίδια φάση, η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε, με τον Βασιλείου να σημαδεύει το δοκάρι με κεφαλιά.

Το παιχνίδι απέκτησε δραματικό χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά, με τον Ακρίτα να «αγγίζει» δεύτερο γκολ στο 89’, όταν ο Βινιάτο δοκίμασε δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων που υποδείχθηκαν, ο Ολυμπιακός πίεσε για την ισοφάριση, όμως ο Ακρίτας κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα και πανηγύρισε ένα πολύτιμο τρίποντο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ολυμπιακός (Κυριάκος Πολυκάρπου): Ταλιχμανίδης, Φελίπε, Κονομής, Μπαρμπόσα (80΄ Τότσκα), Ενρίκε (86′ Μπαίροβιτς), Γουίλερ, Τζεπάρ, Κοβαλένκο, Βιερίνια (80′ Χαραλάμπους), Μπράντονιτς, Πικης.

Ακρίτας (Γιάννης Οκκάς): Περντέου, Ζήνωνος, Ανάνγκ, Ζάμπελιν (46′ Βασιλείου), Αντωνίου, Ιωάννου, Μίλερ, Φερνάντες (57′ Τάφερτσχοφερ), Μανού (85′ Καρλίτος), Λιμπόμπε (57′ Κάστρο), Χατζηβασίλης (68′ Βινιάτο)

Σκόρερ: – / Μανού 77′

Κίτρινες: Βιερίνια / Ζάπελιν, Κάστρο, Μανού

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος

Α’ Βοηθός: Χαραλάμπους Γιώργος Π.

Β’ Βοηθός: Χριστοδούλου Μαρία

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Ντραγκομίρ Ντραγκάνοφ (Βουλγαρία)

AVAR: Σάββα Γεώργιος

Παρατηρητής: Καραγιώργη Σοφία

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα

5′ Η πρώτη κίτρινη στο παιχνίδι για τον Ζάπελιν του Ακρίτα που συμπληρώνει κάρτες

7′ Πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι για τον Ακρίτα με τον Μανού να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και να πλασάρει από πλάγια θέση όμως η μπάλα πέρασε έξω.

9′ Απαντά ο Ολυμπιακός στις ευκαιρίες του Ακρίτα με τον Βιερίνια από αριστερά να επιχειρεί το φαλτσαριστό σουτ και την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

16′ Τελική για τον Ακρίτα. Σέντρα του Ιωάννου από αριστερά, κεφαλιά του Χατζηβασίλη και η μπάλα περνάει έξω

27′  Μετά από φάση διαρκείας ο Πικής μέσα από την περιοχή προσπάθησε να κάνει το γύρισμα όμως τον έκοψε η άμυνα του Ακρίτα.

35′ Κόπασε κάπως ο ρυθμός αλλά οι μαυροπράσινοι πατούν καλύτερα.

45′ 1 λεπτό οι καθυστερήσεις.

Τέλος ημιχρόνου

Έναρξη β΄μέρους

46΄Αλλαγή για τον Ακρίτα εξω Ζάπελιν μέσα Βασιλείου.

49′ Άχαστη ευκαιρία για τον Μανού και τον Ακρίτα να ανοίξει το σκορ, ο Μανού κέρδισε από τον Κονομή πάτησε περιοχή, άδειασε τον Μπαρμπόσα και έκανε το τελείωμα από πολύ κοντινή απόσταση όμως αστόχησε.

50′ Σουτ του Μπράντονιτς μετά από λάθος διώξιμο της άμυνας του Ακίρτα. Η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

57′ Κίτρινη στον Βειρίνια

57′ Διπλή αλλαγή για τον Ακρίτα Χλώρακας. Έξω οι  Λιπόμπε, Φερνάντεθ, μέσα οι Κάστρο,Ταφερτσόφερ.

60′ Κίτρινη στον Αντωνίου.

67′ Σουτ του Ταφερτσόφερ, η μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια. 

68′ Αλλαγή για Ακρίτα. Έξω Χατζηβασίλη μέσα Βινιάτο.
 
73′ Δοκάρι για τον Ακρίτα. Ο Κάστρο μπήκε στην περιοχή και έκανε το πλασέ, ο Ενρίκε μπήκε στη φάση και άλλαξε πορεία στην μπάλα η οποία κτύπησε με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι.  

77′ Γκολ 1-0 για τον Ακρίτα με τον Μανού.Μετά από πάσα στον κενό χώρο μπήκε με τσαμπουκά στην περιοχή και απέναντι στον Ταλιχμανίδη έκανε το πλασέ στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα. Ελέχθηκε η φάση από το VAR, το γκολ μετρά κανονικά και προβάδισμα για το συγκρότημα του Γιάννου Οκκά.

83′ Μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Ο Πική εκτέλεσε απευθείας το φάουλ ο Περντρέου ήταν σε ετοιμότητα, στην επιστροφή της μπάλας ο Ζοάο Μάριο δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ακρίτα.

83′ Δοκάρι για τον Ολυμπιακό με την κεφαλιά του Βασιλείου.

89′ Δοκάρι για τον Ακρίτα με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής από τον Βινγκάτο.

90′ 6 λεπτά οι καθυστερήσεις.

Τέλος αγώνα

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ