Η Πάφος FC κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από τη Λεμεσό, επικρατώντας της ΑΕΛ με 1-0, σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από ένταση, δύναμη και πολλές φάσεις. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Θελάδες δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, πήρε το ζητούμενο και πλέον στρέφει την προσοχή της στο επόμενο κρίσιμο παιχνίδι με την Ανόρθωση.
Ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας, Χριστόφορος Ματθαίου, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM αναλύοντας τα σημεία-κλειδιά του αγώνα, τη διαιτησία, αλλά και την κατάσταση του ρόστερ ενόψει της συνέχειας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις
«Ήταν μια νίκη που την χρειαζόμασταν», τόνισε ο Ματθαίου. «Ήταν ντέρμπι με ένταση και δύναμη και από τις δυο ομάδες, με πάρα πολλές φάσεις. Ό,τι κι αν γινόταν, θα ήταν δίκαιο. Είχαν και οι δυο ομάδες τις ευκαιρίες τους, εμείς όμως κρατάμε το αποτέλεσμα».
Το γκολ που έκρινε το ματς ανήκε στον Μπρούνο, και όπως σημείωσε ο Ματθαίου, «ήταν γκολάρα. Μας έχει συνηθίσει σε τέτοια. Στη βραδιά του μπορεί να κερδίσει παιχνίδια μόνος του. Δεν ήταν μόνος όμως — είχε δίπλα του τον Γκόρτερ που έκανε σπουδαίες επεμβάσεις».
Σχετικά με τη διαιτησία, ο Ματθαίου τόνισε πως η κάθοδος ξένων διαιτητών και στο γήπεδο είναι θετικό στοιχείο για το πρωτάθλημα: «Μόνο και μόνο που φεύγει η πίεση από τους διαιτητές είναι σημαντικό. Δεν θέλουμε να μειώσουμε τους Κύπριους διαιτητές, αλλά το κρίνουμε θετικό». Για το χθεσινό παιχνίδι, απέφυγε να κάνει σχόλιο, υπενθυμίζοντας τη λειτουργία του VAR και τις δυσκολίες ενός ντέρμπι: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι, οι ομάδες έπαιξαν δυνατά. Σε ντέρμπι χρειάζονται διαιτητές με γερά στομάχια».
Η Πάφος καλείται να διαχειριστεί και τα ζητήματα τραυματισμών και απουσιών, που είναι αρκετά: «Έχουμε αρκετά θέματα. Απουσιάζουν αρκετοί ποδοσφαιριστές. Ο Σούνιτς δεν θα παίξει με την Ανόρθωση, για τον Ζάζα δεν υπάρχει ακόμη απόφαση. Ο Πηλέας επέστρεψε, ο Λούκασεν έμεινε εκτός για προληπτικούς λόγους, ενώ ο Γκολντάρ και ο Κορέια θα μπουν τις επόμενες μέρες στο κανονικό πρόγραμμα. Θέλουμε να αποφύγουμε υποτροπές και χρειάζεται προσοχή».
Η επόμενη πρόκληση για την ομάδα της Πάφου είναι το μεγάλο ντέρμπι με την Ανόρθωση: «Είναι σημαντικό παιχνίδι. Η Ανόρθωση, όποια κι αν είναι η κατάσταση της, παραμένει μια τεράστια ομάδα. Είναι ντέρμπι. Καιγόμαστε για τη νίκη, όπως και η Ανόρθωση. Πάμε σε κάθε παιχνίδι σαν τελικό και περιμένουμε απώλειες των ομάδων που είναι πιο πάνω από εμάς. Δεν πρέπει να μιλάμε με μεγάλα λόγια».














