Μια ανάσα από την απόκτηση του Γκουστάβο Ασουνσάο βρίσκεται ο Απόλλωνας. Η ομάδα της Λεμεσού τα βρήκε προφορικά με τον 25χρονο ποδοσφαιριστή κι αφού περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις θα ανακοινωθεί και επίσημα.
Οι κυανόλευκοι φαίνεται πως υπογράφουν έναν «κόφτη» που κουβαλά αρκετά καλές συστάσεις. Σημειώνεται εξάλλου πως υπήρξε διεθνής με τις μικρές ομάδες της Βραζιλίας, έχει πέρασμα από τις φημισμένες ακαδημίες των Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ μετρά πάνω από εκατό εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας.
Όσον αφορά στο αγωνιστικό του προφίλ, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα μαχητικό αμυντικό μέσο, με πολλά τρεξίματα, αλλά και ο οποίος έχει καλή τεχνική κατάρτιση. Σημειώνεται πως πριν συμφωνήσει με τον Απόλλωνα, στην τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο, συνδέθηκε με τις Ρεάλ Οβιέδο, Μάλαγα και Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Ομάδες που αγωνίζονται στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία Ισπανίας. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το ότι πέρσι τέτοια περίοδο βρέθηκε στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ.
PAOK, Dínamo Bucareste, Wydad Casablanca e Sport Recife fizeram sondagens por Gustavo Assunção, segundo o jornal ‘O Jogo’. pic.twitter.com/yTY4hB7YPL
— Diário de Transferências (@DTransferencias) January 21, 2025
AVS SAD pode ver Gonçalo Assunção rumar à La Liga. 🔴⚪https://t.co/Yz8NWfHJpE
— BolaNaRedePT (@BolaNaRedePT) January 22, 2026
Σε όλα τα πιο πάνω να προσθέσουμε πως το όπως όλα δείχνουν νέο απόκτημα του Απόλλωνα είναι γιος του Πάολο Ασουνσάο, ο οποίος μεταξύ άλλων αγωνίστηκε με επιτυχία σε Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο 46χρονος σήμερα παλαίμαχος ποδοσφαιριστής υπήρξε ένας πολύ δυναμικός «κόφτης» κι ενώ το παλμαρέ του έχει δυο Γιουρόπα Λιγκ (βασικός στον ένα τελικό), ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης, τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Πορτογαλίας. Αγωνίστηκε επίσης στην ΑΕΚ Αθηνών, ενώ έκλεισε την καριέρα του στο Λεβαδειακό.
Για την ιστορία, το επάγγελμα του πατέρα τους διάλεξε και ο αδερφός του Γκουστάβο, Ζοάο Ασουνσάο, που αγωνίζεται στη Λεισόες, επίσης ως αμυντικός μέσος και είναι 21 ετών.














