Και ξαφνικά… Χάμπος Κυριάκου στα κιτρινοπράσινα! Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την καταρχήν συμφωνία με τον Κύπριο διεθνή (74 φορές) μέσο για τα επόμενα δυόμιση χρόνια, λίγη ώρα μετά την αποδέσμευσή του από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου, σηματοδοτώντας την πρώτη χειμερινή μεταγραφή των περσινών κυπελλούχων.
Ο 30χρονος Κύπριος μέσος αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο μετά από ένα εξάμηνο για την ολοκλήρωση της μετεγγραφής, με στόχο να προσθέσει βάθος, ποιότητα και εμπειρία στην ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ.
Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που αποτελεί γέννημα θρέμμα των ακαδημιών του Απόλλωνα, με τη φανέλα του οποίου πραγματοποίησε σχεδόν 300 συμμετοχές (8 γκολ, 8 ασίστ), έχοντας πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα, τρία κύπελλα κια ένα σούπερ καπ, ενώ ακολούθησε ένα δανεισμός στην πορτογαλική Εστορίλ (20 συμμετοχές, 2 γκολ, 1 ασίστ) και ο τελευταίος του σταθμός η Ραπίντ Βουκουρεστίου (21 συμμετοχές, 3 ασίστ)
Η ανακοίνωση:
«Η ΑΕΚ LARNACA FC LTD ανακοινώνει την καταρχήν συμφωνία με τον διεθνή μέσο Χάμπο Κυριάκου για τα επόμενα δυόμιση χρόνια.
Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται στην Κύπρο για την ολοκλήρωση της μεταγγραφής.
Ο Χάμπος Κυριάκου το πρώτο μισό της φετινής σεζόν αγωνιζόταν στην Ρουμανία με την FC Dinamo (21 συμμετοχές). Προηγουμένως αγωνιζόταν στον Απόλλωνα για 13 χρόνια (322 συμμετοχές/9 γκολ), με ένα διάλειμμα μίας σεζόν όταν αγωνίστηκε στην Πορτογαλία με την Estoril (20 συμμετοχές/2 γκολ)
Με την Εθνική Ανδρών Κύπρου έχει αγωνιστεί σε 74 παιχνίδια, ενώ έχει αγωνιστεί και σε όλες τις μικρές ΕΘνικές ομάδες».














