Δια πυρός και σιδήρου εξασφάλισε την πρόκριση στο Κύπελλο η Πάφος FC απέναντι στον Ακρίτα, όμως η αγωνιστική επιβίωση είναι μόνο ένα κομμάτι της εξίσωσης. Την ίδια ώρα, στα γραφεία της παφιακής ομάδας επικρατεί έντονη κινητικότητα, καθώς ο σύλλογος καλείται να διαχειριστεί μια μεταβατική περίοδο με ανοιχτά μέτωπα σε πάγκο και μετεγγραφές.
Η αποχώρηση του Χουάν Κάρλος Καρσέδο και η ανάληψη της Σπαρτάκ Μόσχας άνοιξαν έναν κύκλο εξελίξεων που «τρέχει» παράλληλα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Οι διοικούντες δουλεύουν ασταμάτητα για την εξεύρεση του διαδόχου του Ισπανού τεχνικού, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι εξελίξεις μπορεί να είναι άμεσες, ακόμη και από στιγμή σε στιγμή.
Διαβάστε επίσης: Πάφος FC: Με το… ζόρι και με την ετυμηγορία του VAR
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στο προσκήνιο περνά και ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα της ρουμανικής GSP, η Πάφος FC βρίσκεται ανάμεσα στους συλλόγους που πιέζουν περισσότερο για την απόκτηση του Ματέι Ιλίε της Κλουζ. Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός θεωρείται «καυτό» όνομα στην αγορά, με ενδιαφέρον από Πορτογαλία, Ρωσία, Ολλανδία, Βέλγιο, Τουρκία, Κύπρο και Σαουδική Αραβία.
Ο ατζέντης του παίκτη, Πίνο Λετέριο –γνωστός από τη συνεργασία του με τον Μάουρο Ικάρντι– επιβεβαιώνει πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς ακόμη να έχει κατατεθεί επίσημη πρόταση. Η CFR φέρεται να ζητά ποσό κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι κινούνται γύρω στο 1-1,2 εκατομμύρια, με το χάσμα να μην θεωρείται αγεφύρωτο.
Η Πάφος, σύμφωνα πάντα με το ρουμανικό ρεπορτάζ, εμφανίζεται ως ένας από τους δύο πιο «ζεστούς» διεκδικητές του Ιλίε, μαζί με τη Φαμαλικάο. Η παρουσία του Βλαντ Ντραγκόμιρ στους «γαλάζιους» λειτουργεί ως επιπλέον συνδετικός κρίκος.
Ο Ματέι Ίλιε είναι 23 ετών, αγωνίζεται ως στόπερ και ανήκει στη νέα γενιά Ρουμάνων αμυντικών που έχουν ήδη «γεμίσει» εμπειρίες σε υψηλό επίπεδο. Τον Σεπτέμβριο του 2023 μετακόμισε στην Κλουζως ως ελεύθερος από την Πάντοβα και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα εξελίχθηκε σε βασικό στέλεχος της άμυνας της ρουμανικής ομάδας με την οποία έχει καταγράψει, 81 συμμετοχές, σκοράροντας 5 γκολ, μοιράζοντας 3 ασίστ. Στο παρελθόν αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στην Ιταλία, περνώντας από Πάντοβα (18 συμμετοχές, 1 γκολ), Ελλάς Βερόνα U19.














