Η αυλαία του ελληνικού πρωταθλήματος για το 2025 μετρά αντίστροφα πριν πέσει και θα το κάνει με τρίπο που δεν αφήνει περιθώρια για… δεύτερες σκέψεις. Το βλέμμα στρέφεται αδιαμφισβήτητα στην Τούμπα, εκεί όπου ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός συγκρούονται σε ντέρμπι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια και τους στόχους των δύο.
Οι ασπρόμαυροι μπαίνουν στο ματς με πληγωμένο εγωισμό. Η ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητος (2-0) τους έριξε στην τρίτη θέση, σε περίοδο όπου Ιανουάριος και Φεβρουάριος προμηνύονται ασφυκτικοί, με ανοιχτά μέτωπα σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ. Το ντέρμπι δεν είναι απλώς τρεις βαθμοί, είναι ζήτημα ισορροπίας πριν το βαρύ πρόγραμμα.
Απέναντι, ο Παναθηναϊκός παίζει ίσως με ακόμη μεγαλύτερη πίεση. Η νίκη επί του Βόλος (2-1) ήταν απαραίτητη, όμως δεν αρκεί. Η ομάδα του Μπενίτεθ κυνηγά σταθερότητα και βαθμούς για να πατήσει γερά στην πρώτη τετράδα, γνωρίζοντας ότι ένα αποτέλεσμα στην Τούμπα αλλάζει άρδην τα δεδομένα.
Στη Νέα Φιλαδέλφεια, με ανεβασμένη ψυχολογία από τη θριαμβευτική πρόκριση στους «16» του Κόνφερενς Λιγκ απέναντι στην Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα, η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ, σε ματς όπου το φαβορί είναι ξεκάθαρο.
«Τελικός» επιβίωσης χαρακτηρίζεται το ΑΕΛ – Ατρόμητος. Η ΑΕΛ δεν πήρε την ώθηση που ήθελε με τον Σάββα Παντελίδη, την ώρα που ο Ατρόμητος έρχεται με αυτοπεποίθηση μετά το μεγάλο αποτέλεσμα επί του ΠΑΟΚ. Όλα, όμως, σήμερα, περνούν από την Τούμπα. Εκεί όπου γράφεται το πιο βαρύ κεφάλαιο της αγωνιστικής.














