Στον Άρη έχουν πολλούς λόγους να θέλουν σήμερα τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Ο σημαντικότερος, βέβαια, έχει να κάνει με το γεγονός ότι θα διατηρηθεί η επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στον α’ γύρο έχει βγάλει ένα πρόγραμμα – «λαιμητόμος», με όλα τα ντέρμπι εκτός έδρας, είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι θα έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα στον β’ γύρο. Κι αν συνυπολογισθεί ότι έχει το αλάνθαστο στο Στάδιο «Αλφαμέγα», η δυναμική που θα αποκτήσει στη συνέχεια θα είναι πανίσχυρη.
Το εμπόδιο των γαλαζοκίτρινων, λοιπόν, ψηλώνει ακόμη περισσότερο. Διότι, στην τρέχουσα σεζόν, η συγκομιδή του συγκροτήματος του Αρσιόμ Ράτζκοφ στα εκτός έδρας ματς με τις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο ή έχουν μεγάλο όγκο οπαδών, δεν ήταν και η καλύτερη. Σε τέσσερα ματς (με Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΕΚ και Πάφος FC), εξασφάλισε όλους κι όλους δύο βαθμούς! Θέλει το τρίποντο επί του ΑΠΟΕΛ, αν και αυτές οι αναμετρήσεις θεωρούνται μεγάλη πρόκληση για την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Είναι ενδεικτικό ότι «μεγαλώνοντας» στις μέρες των ξένων επενδυτών (το 2022) έσπασε εκείνο το αρνητικό σερί χωρίς νίκη για 27 ολόκληρα χρόνια, ενώ πλέον έρχεται στο ΓΣΠ με αξιώσεις και κοιτάζει τον αντίπαλό της στα μάτια.
Για άλλο ένα ματς, ο Ράτζκοφ θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Κακόριν και του Βανά Άλβες. Ο πρώτος μπήκε στην τελική ευθεία για αποθεραπεία του, ενώ ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας υπολογίζεται ότι θα ξαναμπεί σε ρυθμό προπόνησης σε δύο εβδομάδες. Έχει επιβεβαιωθεί, όμως, ότι υπάρχουν επιλογές για να τους αντικαταστήσουν επάξια.














