Η αλήθεια είναι πως ο ΑΠΟΕΛ, διανύει μία από τις πιο ιδιαίτερες μεταβατικές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας του, με την έννοια του «χωρίς βιασύνη» να αποτελεί σημείο αναφοράς στον σχεδιασμό. Το γεγονός πως δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στο καλεντάρι, δίνει στην ομάδα τον χρόνο να κινηθεί μεθοδικά, ωστόσο η εικόνα που παρουσιάζεται παραμένει ρευστή σε αρκετούς τομείς.
Η προοπτική για προετοιμασία στο εξωτερικό παραμένει ανοικτή, ενώ η προσέγγιση σε υψηλόμισθους ποδοσφαιριστές για μείωση αποδοχών αφήνει ερωτήματα χωρίς σαφείς απαντήσεις. Την ίδια ώρα, η επενδυτική συμφωνία με τη βραζιλιάνικη F8 και το σκέλος της ρευστότητας που αναμένεται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συντηρεί την αναμονή.
Διαβάστε επίσης: Η αλήθεια πίσω από τον Αλέχο
Η απουσία ανακοινώσεων για παίκτες που ολοκλήρωσαν τα συμβόλαιά τους και αποχώρησαν, συνδυάζεται με την ήρεμη στάση στη μετεγγραφική αγορά. Ο ΑΠΟΕΛ, θέλει να κινηθεί με ασφάλεια, χωρίς βιαστικές κινήσεις, με στόχο η κάθε απόφαση να έχει ουσία για την ομάδα και όχι να γίνει για λόγους εντυπώσεων. Λεφτά για πέταμα, δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Πάμπλο Γκαρσία πραγματοποιεί επαφές με ποδοσφαιριστές που γνωρίζει καλά, θέλοντας να δημιουργήσει το δικό του πλάνο για το αγωνιστικό μοντέλο της νέας σεζόν. Οι επαφές αυτές γίνονται προσεκτικά, χωρίς φασαρία, μα με σαφή επιθυμία να διαπιστωθεί το κατά πόσο υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συνεργασία.
Ο ΑΠΟΕΛ, εν κατακλείδι, βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης, όπου η ισορροπία ανάμεσα στην ψυχραιμία και την αποτελεσματικότητα θα καθορίσει την επόμενη ημέρα. Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, η λέξη «υπομονή» μπορεί να αποδειχθεί η πιο σημαντική για το σύνολο του οικοδομήματος.














