Η Ομόνοια Αραδίππου έζησε τη μεγαλύτερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της. Με ψυχή, πλάνο και χαρακτήρα, επικράτησε 4-1 της Ομόνοιας 29Μ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και εξασφάλισε την παραμονή της στην Α΄Κατηγορία, επισφραγίζοντας ένα ποδοσφαιρικό θαύμα που πριν από λίγους μήνες έμοιαζε αδιανόητο.
Η ομάδα του Ούγκο Μάρτινς, που το περασμένο καλοκαίρι επανήλθε στα σαλόνια του κυπριακού ποδοσφαίρου ύστερα από 28 χρόνια απουσίας, μπήκε στη σεζόν με το βάρος του φαβορί για διαβάθμιση. Χωρίς την οικονομική άνεση και το αγωνιστικό εκτόπισμα άλλων ομάδων, τα «περιστέρια» έμοιαζαν ευάλωτα απέναντι σε αντιπάλους με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς και εμπειρία.
Διαβάστε επίσης: Φωτορεπορτάζ: Ο άθλος της παραμονής πανηγυρίστηκε όπως του άξιζε στην Αραδίππου
Κι όμως! Η Ομόνοια Αραδίππου δούλεψε υποδειγματικά και απέδειξε πως ακόμη και χωρίς μεγάλα ονόματα, μπορείς να πετύχεις όταν διαθέτεις αγωνιστική συνέπεια, σωστή καθοδήγηση και αλύγιστο φρόνημα.
Το χθεσινό παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο. Στο 38’ ο Ζορζίνιο έβαλε μπροστά την ομάδα του με δυνατό σουτ από πλάγια θέση, στέλνοντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα. Στο 45’+2, ο Φεριέρ ευστόχησε από την άσπρη βούλα, κάνοντας το 2-0. Η Ομόνοια 29Μ, αν και μαθηματικά υποβιβασμένη, μείωσε στο 65’ με πλασέ του Ποντικού, αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο. Μάλιστα, στο 75ο λεπτό δέχθηκε τρίτο γκολ, διά ποδός Ζορζίνιο και στο 87ο άλλο ένα, με πέναλτι του Μπόργκες.
Η Αραδίππου όχι μόνο εξασφάλισε την παραμονή, αλλά πέτυχε και μια νίκη αξιοπρέπειας, πίστης και αποθέωσης των πραγματικών αξιών του ποδοσφαίρου. Μια ομάδα, μία κοινότητα, μια δικαίωση.














