Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑΕΚ: Αφήνει στον Αϊτόρ την πόρτα ανοικτή με ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί

ΑΕΚ: Αφήνει στον Αϊτόρ την πόρτα ανοικτή με ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα κρατάει από το χέρι την ΑΕΚ στους αγώνες των πλέι οφ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός πήρε φόρα και δεν σταματά. Συνδέθηκε με τα αντίπαλα δίχτυα και στις τρεις αναμετρήσεις της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος με Ομόνοια (1-1), Άρη (1-1) και ΑΠΟΕΛ (1-0). Οι Λαρνακείς τέθηκαν εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, όμως έγιναν αφεντικό στη μάχη με την Ομόνοια για την 3η θέση, που εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο και αυτό το οφείλουν σε μεγάλο βαθμό στην αποτελεσματικότητα του 29χρονου ποδοσφαιριστή.

Ο Αϊτόρ ήταν η μετεγγραφική υπέρβαση της ΑΕΚ λίγο πριν κλείσει το μετεγγραφικό παράθυρο του καλοκαιριού. Ο Τσάβι Ρόκα επιχείρησε την υστάτη να διορθώσει τις ανορθογραφίες του ρόστερ και η επιλογή του συμπατριώτη του ποδοσφαιριστή δεν έγινε τυχαία. Εξάλλου, ήταν αυτός που τον πήρε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2020 και γνώριζε από πρώτο χέρι τις δυνατότητές του.

Επί ημερών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο αθηναϊκό τριφύλλι ο Αïτόρ «έλαμψε» προτού η τύχη του γυρίσει την πλάτη, με τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατό. Παρά τις προσδοκίες δεν μπόρεσε να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των προπονητών του στον Παναθηναϊκό. Όμως, ο πεισματάρης Ισπανός δεν τα έβαλε κάτω. Εμπιστεύθηκε τον Ρόκα, ήρθε στην Κύπρο και κατάφερε να αναγεννηθεί ποδοσφαιρικά. 13 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και πέντε ασίστ είναι επίδοση που επιβεβαιώνει όχι την ποιότητα -αυτή δεν αμφισβητήθηκε ποτέ- αλλά την ετοιμότητα του γεννημένου στη Βαρκελώνη ποδοσφαιριστή.

Το συμβόλαιο του Αϊτόρ λήγει στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και το ερώτημα του… ενός εκατομμυρίου είναι εάν θα παραμείνει κάτοικος Λάρνακας. Στο «στρατόπεδο» των κιτρινοπράσινων ξέρουν πως ο Ισπανός θα προσπαθήσει να επιστρέψει στο αγωνιστικό και μισθολογικό επίπεδο που ήταν πριν κατηφορίσει προς την Κύπρο. Το μόνο σίγουρο είναι πως στην ΑΕΚ -παρά τις δυσκολίες- θέλουν να κρατήσουν τον Αϊτόρ και θα αφήσουν την πόρτα ανοικτή, με ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί την παρουσία του Τσάβι Ρόκα.

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ