Νέα διοργάνωση, νέος προπονητής, νέες φιλοδοξίες για την εθνική Κύπρου. Στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου στον πάγκο της, η Εθνική υποδέχεται στο ΑΕΚ Αρένα (19:00, ΡΙΚ1) την αντίστοιχη του Σαν Μαρίνο, για την πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ 2026 και θέλει να κάνει ιδανικό ξεκίνημα. Ο αντίπαλος, κόντρα στον οποίο μετράμε μόνο νίκες στο παρελθόν, προσφέρεται για νίκη και ψυχολογία ενόψει των πιο δύσκολων που ακολουθούν, αφού τη Δευτέρα η Εθνική θα παίξει με τη Βοσνία εκτός έδρας.
Με νέα πρόσωπα στην αποστολή, δείγμα της αλλαγής που θέλει να επιφέρει ο ομοσπονδιακός τεχνικός, πιστώνοντας ποδοσφαιριστές που κάνουν καλή σεζόν, η Εθνική θέλει να χαράξει νέο δρόμο. Με πετυχημένη πορεία στη συγκεκριμένη διοργάνωση, στον όμιλό μας (8ος) συμμετέχουν ακόμη οι Αυστρία και Ρουμανία, η Εθνική θα μπορέσει να κερδίσει ξανά τον Κύπριο φίλαθλο. «Θέλουμε να αρχίσουμε νικηφόρα. Κάθε αρχή έχει άγχος, αλλά προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για να είμαστε έτοιμοι», σχολίασε ο Μάντζιος στη συνέντευξη Τύπου.
Με τη δουλειά του Ελλαδίτη προπονητή, τα νέα στοιχεία που θέλει να επιφέρει στο παιχνίδι, σε συνδυασμό με την προσπάθεια των διεθνών, εκφράζεται αισιοδοξία για καλύτερες ημέρες. Βεβαίως, το γήπεδο θα «μιλήσει». Η παρουσία νέου προπονητή καθιστά γρίφο την ενδεκάδα. Για τον στόχο του στην Εθνική, ο Ελλαδίτης τεχνικός είπε: «Είναι πολύ καλή φουρνιά με ταλέντο. Υπάρχουν πολλά παιδιά στο εξωτερικό, κάποια σε υψηλό επίπεδο, άλλα στις μεγάλες ομάδες της Κύπρου και η μαγιά υπάρχει».
Πρόσθεσε πως, «η διαπίστωσή μου είναι ότι, το πρόβλημα είναι στη νοοτροπία. Πιστεύω θα την αλλάξουμε και το μέλλον θα είναι ανοιχτό για να φτάσει η Εθνική σε μια μεγάλη διοργάνωση. Θέλουμε ένα γκρουπ ανθρώπων που θα δίνουν την ψυχή τους». Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής, αφού κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια, κατέληξε: «Κανένα παιχνίδι δεν το κερδίζεις ούτε το χάνεις πριν την έναρξή του. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο».
Ο Γρηγόρης Κάστανος, που εκπροσώπησε τους διεθνείς, τόνισε: «Είμαστε το φαβορί, αλλά πρέπει να μπούμε με σοβαρότητα για τη νίκη. Η Εθνική είναι πάνω από όλα, δεν πρέπει να δώσουμε το 100%, αλλά το 1000%!».














