Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΒία στα γήπεδα: Εγκρίνεται σήμερα το νομοσχέδιο για νάρκοτεστ-άλκοτεστ σε φιλάθλους

Βία στα γήπεδα: Εγκρίνεται σήμερα το νομοσχέδιο για νάρκοτεστ-άλκοτεστ σε φιλάθλους

Ένα σημαντικό όπλο για πάταξη της βίας στους αθλητικούς χώρους εγκρίνεται σήμερα, εκτός απροόπτου, από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως θα καταθέσει το νομοσχέδιο που τροποποιεί τον περί πάταξης της βίας στους αθλητικούς χώρους νόμο, ώστε να επιτρέπεται η διενέργεια νάρκοτεστ και άλκοτεστ κατά την είσοδο των φιλάθλων σε ένα γήπεδο.
Το νομοσχέδιο, όπως πληροφορείται το philenews, έχει τύχει διαβούλευσης και μόλις εγκριθεί θα σταλεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση. Ο υπουργός Μάριος Χαρτσιώτης δηλώνει αποφασισμένος να χτυπήσει με κάθε τρόπο τη βία εντός και εκτός γηπέδωνόπως και η κυβέρνηση, αφού πολλές φορές ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει προβεί σε δηλώσεις για την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει και τον κίνδυνο να χαθούν ζωές.

Η ίδια ρύθμιση γίνεται και με όσους πιαστούν να βρίσκονται υπό την επήρεια ναρκωτικών. Έχει αφαιρεθεί η πρόνοια που υπήρχε στο νομοσχέδιο για την «επιλήψιμη συμπεριφορά» και εισάγεται η ρύθμιση που υπάρχει στη νομοθεσία για τους οδηγούς. Δεν θα τους επιτρέπεται δηλαδή να οδηγούν μετά που θα καταγγελθούν αλλά θα οδηγούνται σε αστυνομικό σταθμό.

Την ίδια ώρα προχωρεί και το δεύτερο νομοσχέδιο που αφορά στη λειτουργία των ΣΥ.Φι. Αυτό θα τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση ώστε στη συνέχεια να πάρει τον δρόμο της έγκρισης από το Υπουργικό Συμβούλιο και τη Βουλή.

Με το νομοσχέδιο αυτό ρυθμίζεται η σύσταση και λειτουργία των Συνδέσμων Φιλάθλων έτσι ώστε αυτοί να είναι υπό την ευθύνη των ομάδων, να φέρουν τα σήματα και τα λάβαρα κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αν κάποιος σύνδεσμος δεν θέλει να ανήκει σε ομάδα, τότε θα πρέπει να τυγχάνει έγκρισης και θα ελέγχεται όπως και τα ΣΥ.ΦΙ.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να εισαχθεί ο επαγγελματισμός στους επιτηρητές έχει ετοιμαστεί νομοσχέδιο το οποίο αυτό το διάστημα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, ώστε πρώτα να εγγράφονται ως φύλακες ή ιδιώτες φύλακες, πριν αναλάβουν καθήκοντα stewards.

Θα τυγχάνουν εκπαίδευσης όπως και οι φύλακες και θα λειτουργούν με επαγγελματικό τρόπο. Με το νομοσχέδιο θα αποκλειστούν άτομα που είτε ηλικιακά είτε άλλως πως σήμερα δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στις κερκίδες για να επιτηρούν τους φιλάθλους.

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.
ΠΗΓΗ:philenews.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ