Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: «Αυτός που κινεί τα νήματα μάς άρπαξε την αντιπροεδρία της ΚΟΠ και την προσέφερε...

Ομόνοια: «Αυτός που κινεί τα νήματα μάς άρπαξε την αντιπροεδρία της ΚΟΠ και την προσέφερε αλλού»

Ορθή χαρακτηρίζει η διοίκηση της Ομόνοιας την απόφαση του Δημήτρη Γρηγόρη να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την αντιπροεδρία της ΚΟΠ.

«Δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια ψηφοφορία το αποτέλεσμα της οποίας είχε με αθέμιτο τρόπο προαποφασιστεί πίσω από τις κλειστές πόρτες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ομάδα του τριφυλλιού και υπογραμίζει πως «αυτός που κινεί τα νήματα την άρπαξε από την Ομόνοια και την προσέφερε αλλού».

Οι πράσινοι ενημερώνουν πως ζήτησαν διά μέσω του εκπροσώπου τους στην ΚΟΠ όπως ο  Σταύρος Παπασταύρου, παρουσιαστεί ενώπιων του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για να τοποθετηθεί σχετικά με τις ανησυχίες, τις σκέψεις και τις απόψεις του για το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Η ανακοίνωση της Ομόνοιας

«Δεν προκάλεσαν καμία έκπληξη στην ποδοσφαιρική κοινή γνώμη της Κύπρου τα γεγονότα γύρω από τη θέση του Αντιπροέδρου της ΚΟΠ και το πώς αυτός που κινεί τα νήματα την άρπαξε από την ΟΜΟΝΟΙΑ και την προσέφερε αλλού.

Δεν είναι τυχαίο που τα ΜΜΕ από το πρωί της ημέρας έγραφαν με βεβαιότητα το πού θα κατέληγε η θέση και ας υπήρχε εκλογική διαδικασία το απόγευμα. Είδαμε ακόμη και δημοσιεύματα σχετικά με το ποιους προτιμά να έχει «στο πλευρό του» ο Πρόεδρος της ΚΟΠ και ότι τα άτομα αυτά θα πρέπει να λάβουν την «έγκρισή» του (κάτι βέβαια που γίνεται με όλες τις σημαντικές αποφάσεις). Κλασικό… όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν μιλάει.

Αυτός ήταν και ο λόγος που στο τέλος ο κ. Γρηγόρη ορθώς αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια ψηφοφορία το αποτέλεσμα της οποίας είχε με αθέμιτο τρόπο προαποφασιστεί πίσω από τις κλειστές πόρτες που λαμβάνονται πολλές αποφάσεις που αφορούν το ποδόσφαιρό μας. Και δεν συζητάμε αν είναι ικανός ή όχι ο κ. Φίλιππος Γεωργίου, είμαστε σίγουροι ότι είχε τους προσωπικούς του λόγους για την απόφασή του.

Ο κ. Γρηγόρη παραμένει ο εκπρόσωπος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην ΚΟΠ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Έχει πολλή δουλειά να κάνει για το καλό του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Όπως γνωρίζουμε τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζονται άμεσα αποφασιστικές ενέργειες, ριζικές αλλαγές και λύσεις. Η θέση του 3ου Αντιπροέδρου, που ταυτόχρονα αποτελεί και τη θέση του Προέδρου των Οικονομικών Κριτηρίων…, δεν προσφέρει διαφορετικά δικαιώματα ή δύναμη, συνεπώς ο κ. Γρηγόρη μπορεί με τον ίδιο τρόπο να δουλέψει.

Τα όσα έγιναν στην υπόθεση με τη θέση της Αντιπροεδρίας – όσα αντιλήφθηκε ο φίλαθλος κόσμος και άλλα τόσα που παρέμειναν στα παρασκήνια – αποτελούν άλλη μια τρανταχτή απόδειξη των όσων αναφέραμε σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η ηγεσία της ΚΟΠ.

Επαναλαμβάνουμε πως θα επιδιώξουμε να δημιουργηθεί νέα δομή και νέος τρόπος λειτουργίας στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου που να διασφαλίζουν τη διαφάνεια, την ίση μεταχείριση όλων των ομάδων, την ελευθερία της έκφρασης, τα ίσα δικαιώματα και τον υγιή ανταγωνισμό.

Τέλος, ενημερώνουμε πως ζητήσαμε δια μέσω του εκπροσώπου μας στην ΚΟΠ όπως ο Πρόεδρος, Σταύρος Παπασταύρου, παρουσιαστεί ενώπιων του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για να τοποθετηθεί σχετικά με τις ανησυχίες, τις σκέψεις και τις απόψεις του για το Κυπριακό ποδόσφαιρο και να απαντήσει σε πιθανές ερωτήσεις και σε σχέση με την πρόσφατη ανάρτησή του».

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ